Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Foreldrene til kjæresten min er uenige i at vi ønsker å flytte sammen.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er ei jente på 17, og jeg er sammen med en på snart 20 år. Vi har vært sammen i 2 år, og vi føler oss begge klare til å flytte ut å leie noe, med tanke på at jeg blir lærling etter sommeren, og kjæresten er snart ferdig med sitt lærlingeløp. Mine foreldre er helt positive til at vi skal leie noe, og hjelper oss gjerne. Men foreldrene til kjæresten min bare er negative og sier vi kaster penger ut viduet, og at vi må vente i noen år, spare penger og kjøpe noe eget. Dette sier de fordi de selv har hatt dårlig økonomi. Men det er ikke det jeg og kjæresten min vil. Vi vil ha noe eget, og vi bryr oss ikke om vi leier, og vi har god tru på at vi klarer å spare i tillegg til leie. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, og hvordan vi skal takle foreldrene hans, de blir super sinte hvis vi leier oss noe istede for å vente noen år. Jeg og kjæresten har kranglet kjempelenge på grunn av foreldrene hans sin mening. Noen tips? Jeg er rådvill og jeg vil flytte ut etter sommeren. Tusen takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.


Takk for at du kontakter Ung.no.

Det er forståelig at du ser fram til å bli samboer med din kjæreste og at du er overbevist om at dette er noe dere klarer, både økonomisk, praktisk og på andre måter.

Men jeg forstår at du synes det er vanskelig om du og din kjærestes planer om å flytte ut ikke støttes av hans foreldre. Og jeg kan tenke meg at det også er vanskelig for din kjæreste å stå mellom deg og sine foreldre?

Å stå slik i midten og skal gjøre alle andre fornøyde, kan være veldig krevende og her ser jeg at det er en umulig oppgave. Da kan det lett føre til fortvilelse og frustrasjon, som i sin tur fører til at en lett kommer i konflikter og blir hissig når temaet kommer på banen. For han har nok ikke lyst til å ta dette valget.

Men jeg tenker at det er kjæresten din som sitter på løsningen. Han må finne ut hva han vil og hvilke hensyn han skal ta. Din utfordring blir å akseptere det valget han gjør, og ikke bruke masse krefter på å skulle forsøke å overtale ham. Ikke få ham til å føle at han må velge mellom deg og sine foreldre, det vil aldri føre til noe positivt. Bare tenk på om du skulle måtte velge mellom ham og dine foreldre? 

Snakk sammen om hvordan dere ønsker å ha det sammen og hvordan dere kan ta vare på forholdet uansett hva som skjer til sommeren. For husk at all kranglingen tærer på forholdet, og er det virkelige verdt det? 

Snakk gjerne med noen andre om hvordan du opplever situasjonen. Da kan helsesøster på skolen, eller helsestasjon for ungdom være en du kan snakke med.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil flytte sammen med kjæresten, er jeg klar?

Flyttekasser (colourbox.com)

Ønsker du å flytte sammen med kjæresten eller en venn? Det er visse ting dere bør tenke på først. Les spørsmålene.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning