Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Jeg liker en annen gutt enn kjæresten min. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13 år som er sammen med en gutt, har vært sammen med han i 6 mnd snart. Men problemet er at jeg vet ikke om jeg liker han eller ikke lenger. Og tror jeg liker en annen gutt. Men har ikke noe sjangs på han gutten jeg kanskje liker. For en stund siden bestemte vi oss for å ta en pause fra hverandre men klarte ikke det mer enn en dag og begge hadde liksom " kjærlighetssorg" selvom vi fortsatt va sammen. Så jeg er redd for at det kommer til å skje igjen at vist jeg slår opp med han nå, at jeg kommer til å kjenne på det " savnet" som jeg hadde da vi hadde den pausen våres. Men føler meg også litt frekk mot han jeg er sammen med om jeg ikke sier noe til han. Men samtidig liker en annen gutt. Så liker egt 2 gutter sammtidig mens jeg er sammen med en av de. Hva skal jeg gjøre? Slå opp med gutten jeg er sammen med eller like begge sammtidig uten å si noe. Føler liksom at begge deler blir helt feil uansett hva jeg gjør. Og føler meg veldig slem ovenfor kjæresten min

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Du skriver at du er kjæreste med en gutt, og at dere har vært sammen i snart 6 måneder. Nå er du usikker på om du liker han eller ikke. Du tror du liker en annen gutt, som du tror du kanskje ikke har noen sjans på. For en stund siden bestemte du og kjæresten din dere for å ha en liten pause. Under denne pausen savnet dere hverandre. Du føler at det er litt dumt å fortsatt være sammen med kjæresten din om du liker en annen gutt samtidig. Du tenker på å slå opp med gutten du er sammen med eller like begge samtidig uten å si noe. Du lurer på hva du skal gjøre. 

Så koselig at du har funnet en kjæreste du er glad i. Dette å like to personer på en gang er veldig vanlig. Her må du rett og slett ta et valg, og kunne stå for det. Jeg skjønner at dette er veldig vanskelig for deg. Du skriver at du er usikker på om du fortsatt liker gutten du er sammen med. 

Kanskje vil følelsene ovenfor den andre gutten avta med tiden. Ihvertfall er det viktig at du tenker på det fine du har sammen med den nåværende kjæresten din. Du skriver at du ikke tror du har sjans på denne andre gutten. Dette kan bli vanskelig for både deg, denne gutten og kjæresten din. Kanskje ender det med at han ikke føler det samme for deg, og du står uten kjæreste. 

Du er nødt til å finne ut hvem du har lyst til å være med. Er du villig til å gi slipp på kjæresten din for å se hva som kan skje med han andre? Eller ønsker du heller å prøve å glemme han andre for å fikse forholdet med kjæresten din? Om du velger å kjæresten din, må du passe på at du holder forholdet med den andre gutten på et vennskapelig nivå. 

Jeg kan ikke si noe om hvem du skal velge eller hva du bør gjøre. Det er bare du som vet hva du selv føler. Kanskje kan du og kjæresten din ha en liten pause fra hverandre mens du prøver å finne ut hva du føler. Av og til kommer man i vanskelige situasjoner hvor man har flere alternativer. Du må kjenne etter på følelsene dine, men også huske på at det er viktig å tenke fremover. 

Her er det viktig og riktig at du tenker deg ordentlig om. 

Jeg legger ved en artikkel jeg synes du bør lese.

Lykke til!

 

Hilsen Ungdomsredaksjonen i ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp - når man er forelsket, når man flørter og når man til slutt blir sammen. Det utgjør en del av den lykkerusen man kaller forelskelse. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse