Hopp til hovedinnholdet

Er det unormalt å bekymre seg for hva andre tenker?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 18år. Jeg vil si jeg er veldig våksen for alderen, å føler mange av mine venner er veldig barnslige i sine valg, å jeg har aldri kunne tenkt meg å vert sammen med en på min alder altså 18-19, men for tiden har jeg snakket med en fyr, å han er så utrolig snill å vi kommer så godt overends men han er så gammel, han er 28år... jeg tenker det ikke har så my å si så lenge vi har det bra sammen og han oppfører seg som en på 20 å ser ut som en på 20.. men jeg er så beskymret for hva andre tenker, vær så snill hjelp meg er det helt unormalt? Mamma tenker det går bra hun er 35 å kjæresten hennes er 29, men det blir så rart at han jeg snakker med å kjæresten til mamma er like gammel nesten

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Det er helt naturlig å bekymre seg for hva andre tenker om deg og valgene dine. Likevel er det fint at du vet hva du vil ha og har funnet en person du trives med. Du har rett i at alder ikke alltid behøver å bety så mye - så lenge man kommer godt overens og har det fint sammen!

Jeg skjønner at du synes det kan være litt merkelig at han du snakker med er nesten like gammel som kjæresten til moren din. Likevel må du forsøke å ikke fokusere på dette. Moren din er jo ung og det er ikke så rart at kjæresten hennes er noen år yngre. Fokuser heller på ditt eget forhold og ikke la deg stoppe av fordommer eller hva andre tenker. Gjør det du har mest lyst til:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell