Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om en jente kan være lesbisk og interessert i henne?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet om en jente. Jeg er litt usikker på om hun er interrisert. Jeg vet ikke om hun er lesbisk/bifil. Jeg har noen ting hun har sagt eller hva jeg skal kalle D og jeg lurer på om noen kanskje kan hjelpe meg og finne ut om det kan bety noe spesielt, om hun kanskje kan være interrisert. Jeg henger med vennene hennes, kjenner ikke hun så godt. Men vi har liksom felles venner så vi vet hvem hværandre er. Når jeg vlogget på snap kommenterte hun på chat til meg "due sykt fin oml!" Og jeg hadde ikke pyntet meg eller noe, og bruker aldri sminke. Ble glad når jeg leste det og var usikker på om hun køddet siden jeg lå i sengen å liksom lagde grimaser og sånt. Senere ratet en venn av meg på vloggen at jeg var 8/10 pen. Da komenterte hun at jeg var heller 292928/10 pen, han liker henne og blir ofte sjalu på meg. Han spurte om hun likte meg og hun skrev "neii hahah. Hun er bare sykt awsome!" Så sendte han det til meg. Er usikker på om hun liker meg. Kjenner ikke henne så godt så lurer veldi

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Så fint du tar kontakt!

Det er ikke så lett å si om jenta er interessert i deg, bare på bakgrunn av de tingene som du nevner. 

På den ene siden sier hun at du er "fantastisk", og gir deg flotte komplimenter. Samtidig benekter hun at hun "liker" deg . Dette er jo ikke så lett å bli klok på. Jeg tenker derfor du faktisk må utforske hva hun egentlig føler.

En måte å utforske disse følelsene på, kan være å spørre henne om hun har vært forelsket noen gang, og om dette eventuelt har vært i jenter eller gutter. Kanskje kan du spørre henne om hun liker noen nå, og om dette er noen som du kjenner?

Vi mennesker er jo veldig forskjellige når det kommer til hvordan vi flørter og sender ut signaler. Vi kan legge ulike ting i både blikk og rosende ord. Ut i fra disse spørsmålene kan du likevel få en pekepinn på om hun får følelser for jenter, og kanskje har fått følelser for deg.

Hvis du ønsker flere innspill kan du ta kontakt med Ungdomstelefonen. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen 

Helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse