Hopp til hovedinnholdet

Er 3 års aldersforskjell for mye når jeg er 14 og han er 17?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år som er forelsket i en 17 åring! Er dette for mye? Vi går på teater i lag å han er moden for alderen. De fleste vil nok tenke at hvis han ble sammen med meg er det eneste han ser i meg noe seksuelt? Men han er ikke sånn! Og jeg er klar over den seksuelle lavalderen og står for mitt? Men er dette innafor? Jeg er så forelsket kan jeg ha en sjangs? Å jeg er også bekymret for hva foreldrene mine vil si til dette, hvis det blir noe av da. (Dette er ikke sikkert). De fleste som leser dette vil sikkert tenke at jeg er naiv som tror han ikke bare "bruker" meg. Men jeg skjener fyren og hvis han ikke godtar et nei, så er han ikke forelsket i meg. Håper på svar! Tror dere dette er akseptabelt for foreldrene mine? Er veldig forvirrer så ville vært godt med et svar. Tusen takk på forhånd❤

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

I utgangspunktet er ikke 3 års aldersforskjell veldig mye. Det er ganske vanlig at det er noen år i mellom jenta og gutten, så jeg tror ikke dette er noe du trenger å bekymre deg for. Aldersforskjellen kan kanskje virke ekstra stor fordi du er såpass ung, men det virker som om du har tenkt godt gjennom situasjonen og er klar over eventuelle konsekvenser. Det er fint at du har tenkt på den seksuelle lavalder og klarer å stå opp for deg selv!

Jeg skjønner at du er bekymret med tanke på foreldrene dine. Forhåpentligvis vil de se at du og denne gutten har et fint og modent "forhold" og dermed akseptere aldersforskjellen. Likevel er det umulig å svare på om de synes aldersforskjellen er ok. Alle foreldre er forskjellige. Noen synes ikke aldersforskjell er så farlig, mens andre er svært opptatt det. Forhåpentligvis ser de at du er moden nok til å tenkt over hva som kan skje og aksepterer at det er noen års aldersforskjell mellom deg og denne gutten:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell