Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en jente jeg har kontakt med på instagram.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt som har slitt veldig med at gå på skolen da jeg føler meg utenfor og den "unormale" i skolen. Jeg ble født i Danmark i 2003 og flyttet til Norge her i 2014. Jeg har begynt å gå på Logoped for at fikse språket... Det jeg trenger hjelp til er at jeg har blitt forelsket i en Jente som lager Musicallys osv, Jeg kontaktet henne på Instagram da jeg følte meg sikker til at fortelle henne hvordan jeg har det med skolen og hvordan hun hjelper meg igjennom dette med sine musicallys. Hun skrev tilbake og er den snilleste jente jeg har møtt. (Jeg vet hun er hvem hun siger og ikke en 54år mann) Problemet jeg har er jeg har blitt DYPT forelsket i henne. Jeg tenker på henne nesten hele dagen. Jeg har lyst til at fortelle henne hvordan jeg har det og ser ikke et Forhold hvis hun ikke ønsker. Men jeg er redd hun tror jeg er en rar gutt og mister kontakten..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Så bra at du har blitt kjent med en jente som er snill og som inspirer deg med sine musicals. Det er fort gjort å bli forelsket når en møter et menneske som en føler at en får god kontakt med og som forstår en.

Å være forelsket er både spennende, deilig og noen ganger så komplisert. Men jeg forstår at du er redd om du har tanker om at du er unormal. Og at hun kommer til tro at du er en rar gutt og kutter kontakten med deg om du forteller henne om dine følelser for henne.

Jeg synes du skal forsøke å øve deg på å bli mer hensynsfull til deg selv og ikke fortelle deg selv at du er unormal. Du er god nok som du er og det viktigste jobben du kan gjøre er å bli din egen beste venn. En måte å gjøre det på, er å styrke din egen selvfølelse, ved å bli mer bevisst på å si oppmuntrende og hyggelige ting til deg selv. Og overse tanker om at du er rar og unormal.

Les denne artikkelen om selvfølelse og hvordan du kan bedre den. Her får du mange gode råd og videre henvisninger til andre artikler som kan være til hjelp.

Har du større tro på deg selv og tanker om at du er god nok, vil du være mindre redd og bekymret, lettere klare å ta kontakt med andre og tåle at du av og til blir avvist. For det skjer for de fleste flere ganger i livet. Det er vondt, men det går som regel bra etter en stund. Livet er uten fasit og noen ganger må en bare ta noen sjanser. 

Jeg synes du skal ta mot til deg og fortelle denne jenta hva du føler for henne og den kontakten dere har. Det er ikke så skummelt som du tror. Kanskje får du avslag. Men hva så? Da kan du vite at du var tøff nok til å følge hjertet ditt, og gjøre et ærlig forsøk!

Tenk om du får et et ja tilbake? Det vil du kanskje aldri få vite hvis du ikke tar første steget...

Jeg anbefaler deg også å snakke med noen om hvordan du har det på skolen og hvordan du oppfatter deg selv. Ta kontakt med helsesøster eller sosiallærer på skolen ved skolestart og få hjelp. Det er nemlig god hjelp i å snakke med noen, i stede for å gå alene med tanker som ikke er bra for deg.

 

 

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse