Hopp til hovedinnholdet

Aldersforskjell i forhold

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente som er 17 år gammel som er i lag med en gutt som er 20. Jeg vet at dette er lovlig siden jeg er over den seksuelle lavgrensa, men jeg er litt bekymret over hvordan reagerer på forholdet våres. Vi har det fantastisk og jeg føler egentlig ikke at alderen mellom oss er noe problem. Hva mener dere om aldersforskjell?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

I utgangspunktet burde ikke aldersforskjell være avgjørende. Vi kan ikke noe for hvem vi forelsker oss i og noen ganger er det gjerne noen år aldersforskjell. Dette er helt vanlig. Aldersforskjellen blir kanskje mer tydelig når man er yngre, men etterhvert som man blir voksen blir aldersforskjell ofte ganske irrelevant.

Jeg skjønner godt at du er redd for hvordan andre vil reagere. Det er likevel viktig å huske på at det er deres meninger som teller. Prøv å ikke bruk energi på å tenke over hva andre vil synes. Det viktigste er at dere har det bra sammen. Aldersforskjell behøver ikke å være et problem:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell