Hopp til hovedinnholdet

Forelskelse, mensen, vekt

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har noen spørsmål som jeg trenger svar på. 1. Jeg er forelska i en gutt på 19 og han er forelska i meg er det galt? 2.jeg sliter en del med mensensmerter og går på p-piller. Er på de hvite nå hva skal jeg gjøre? 3.jeg veier 56 kg og er 152 cm er det mye? 4. Jeg vil veldig gjerne gå ned 10 kg. Er det lurt eller er det mye? Hilsen jente 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmål fra deg.

1. Nei det er ikke galt å være forelska i hverandre når man er 13 og 19 år. Men aldersforskjellen er stor nå hvis dere skal være kjærester. Når man er 19 år har man gjerne andre forventninger og behov i et forhold enn når man er 13 år. Det er også ulovlig og straffbart for han å gjøre noe seksuelt med deg siden du er under den seksuelle lavalder som er 16 år.

Kos deg gjerne med forelskelsen men det kan være lurt å vente med å bli kjærester. Når du blir eldre så vil aldersforskjellen ha mindre betydning.

2. Du kan prøve å hoppe over mensen ved å begynne på nytt brett og hoppe over de hvite pillene. Det kan du gjøre 2-3 ganger og så må du kanskje ta hele brettet og få mensen. Mange får mye småblødninger hvis de hopper over mensen flere ganger. Du kan prøve deg frem hvor mange ganger du kan hoppe over mensen med p-pillene. Ellers så kan du prøve andre måter å dempe menssmertene: passe på å få nok søvn, ta smertestillende, spise regelmessige måltider med sunn og variert mat, holde deg i fysisk aktivitet. 

3. Det er helt fint å veie 56 kg når man er 152 cm høy.

4. Det er for mye å gå ned 10 kg. Nå er du i en viktig alder og slanking kan være helseskadelig og forstyrre pubertetsutviklingen. Du må regne med å gå mer opp i vekt når du blir høyere og utvikler deg mer.

Se også vedlagte artikler som omhandler de temaene du tar opp.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse