Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.

Hva skal jeg gjør med tanke på sex med andre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vil ha sex men mamma å pappa lar meg ikke så jeg snek meg in å hadde sex men nå er jeg 14 å han har kysser meg vær dag å nå angrer jeg å er forelska i en an person å jeg har loge med han men han sin tvilling kom å bytta nor jeg snudde meg å Va skal jeg gjør

Besvart 12.08.2017 22:29
 

Svar
Hei

Så fint at du er nysgjerrig på seksualitet. Det kan være vanskelig å vite hva man bør gjøre og hvilke grenser man bør sette for seg selv når man er 13 år. DU kan si til han som vil kysse deg at du ikke vil kysse han mer fordi du ikke har følelser for han lenger. Husk at du bestemmer over din kropp og hvem som skal få gjøre noe med den.

Du beskriver at du angrer på at du hadde sex med han du likte før og at tvillingen til han siste du lå med bytta plass med han du lå med. For at sex skal være trygt og godt er det viktig at du bruker prevensjon for å unngå ufrivillig graviditet. Se vedlagte artikler om prevensjon.

Det kan også være lurt om du tenker gjennom hvilke behov du dekker via seksualitet. Behov for bekreftelse, kos, nærhet, behov for at noen liker deg eller annet. Du er ung til å ha et voksent seksualliv når du er 13 år. Hvis du kan dekke de behovene du har ved å kose med deg selv eller på andre måter så er kanskje det det lureste til du blir litt eldre. Foreldrene dine setter nok grenser for deg fordi de bryr seg om deg og fordi de vil beskytte deg mot å bli såret og skuffet.

Mange har gode og mindre gode seksuelle opplevelser i ungdomsårene. Men hvis du får mange dårlige opplevelser så kan det ødelegge for gode seksuelle opplevelser senere. Den seksuelle lavalder er 16 år. Grunnen til at den er 16 år er for at ungdom under 16 år skal slippe å føle seg presset til seksuell aktivitet de ikke er modne eller klar for. 

Se vedlagte artikler. Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Føler du deg presset til å debutere seksuelt?

Kommenter gjerne under hva som bidrar til at du føler på dette presset.

Gå til vote

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Prevensjonsvelger – Finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no

Det er mange ulike prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente. Kanskje så mange at det er vanskelig å vite hva du kan velge? Hva vil være mest riktig for deg?

Ung.no har laget en prevensjonsvelger, som kan være til hjelp for deg.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse