Hopp til hovedinnholdet

Liker en jente som er fire år eldre enn meg, men lurer på om aldersforskjellen er et for stort hinder?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg liker en jente på 22 år, og jeg tror hun liker meg også Vi har ikke snakket så mye sammen da, men jeg tenker på henne hele tiden. Hun bor litt langt vekke fra meg, så jeg får ikke ha så mye kontakt med henne. Men det største problemet jeg tenker på er aldersforskjellen mellom oss, vil folk synes det er rart? Vil det bli et problem i lengden? Vet jo at det er fem års aldersforskjell mellom min mor og far, men der er mamma yngst. Har det, eller burde det ha noe å si om det er mannen eller dama som er yngst? eller er det bare kulturelt liksom? Er jeg bare en dust som kan tro at en jente som er 4 år eldre enn meg kan like meg? Jeg tror jeg er litt moden for alderen da, men jeg bare lurer på om aldersforskjellen er en stor hindring for at jeg skal prøve meg på henne, kan det hende hun synes det er rart?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

I utgangspunktet så tenker jeg at hvorvidt en slik aldersforskjell er for stor eller ikke kun handler om hva dere selv føler. Dere er jo begge voksene nok til å selv finne ut av om dette er noe som føles riktig.

Det som ofte er med aldersforskjell er at den virker mindre jo eldre man blir. En aldersforskjell på fire år der den ene er 16 år og den andre er 20 vil for eksempel føles større enn den du beskriver. Mens en aldersforskjell på fire år hvor den ene er 26 år og den andre 30 kanskje vil føles mindre. Dette er nok fordi det er så mye som skjer i livet og forandrer seg i litt yngre alder. Kanskje føles for eksempel forskjellen stor dersom den ene er i full jobb og den andre nettopp har påbegynt sin utdaning. Eller om den ene er klar for å få barn, mens den andre ikke er på det stadiet i livet i det hele tatt. Om en slik aldersforskjell vil fungere er nok derfor veldig individuelt og avhengig av situasjonen. Jeg syntes imidlerti ikke det burde ha noe å si om det er mannen eller kvinnen som er eldst.

Jeg syntes ikke det er rart om du ønsker å finne ut av om det kan bli noe mer. Kanskje vil det føles rart for henne, det er umulig å si noe om, men det kan også godt være at hun liker deg tilbake og at det er verdt et forsøk.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og håper dette var til hjelp!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell