Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg bli bekymret over at kjæresten har fått seg en god jentevenninne?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en kjæreste å vi har vært sammen siden desember 2016. I det siste så har han begynt å være med en venninne av seg, de har alltid vært venner med det er utrolig mye i det siste etter jeg var på ferie i Nord-Norge. Hun ble singel i april tider å er en utrolig søt jente. Jeg begynner å bli veldig bekymret han forteller aldri selv at han møter hun, men jeg finner det alltid ut på en måte, da sier han at de var ute å tok en røyk sammen å det stoler jeg på, men burde jeg bli bekymra over det? Jeg var hos han her om dagen og satt sammen med moren å da ringte brått telefonen å det var hun, da lurte hun på om han ville komme ut å ta en røyk. Hun røyker ikke engang men det gjør han. Jeg spurte han om det var noe å da skrev han bare ''haha nei, hun er bare en god venninne''. Rart han ikke har vært så mye med hun før syntes da jeg.. Jeg er så redd for at han skal syntes hun er penere og bedre enn meg. Er det grunn til bekymring over det? han nekter nok hvis jeg tar det opp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg forstår godt at dette er noe du tenker over. Likevel vil jeg råde deg til å ikke bekymre deg unødig. Det går helt fint å ha venner av det motsatte kjønn, uten å bli tiltrukket av dem. Selv om de ikke har vært så mye sammen tidligere betyr ikke det at det betyr noe spesielt at de er mye sammen nå. Kanskje de bare har innsett at de trives sammen og ønsker å være gode venner?

Forsøk å ikke sammenligne deg selv med henne. Det er deg kjæresten ønsker å være sammen med og det er dette du bør fokusere på. Om du merker at ting utvikler seg og at han begynner å lyve eller lignende, kan det være lurt å ta det opp med han. Eventuelt kan du jo spørre han om han kan si i fra når de skal være sammen, slik at du ikke behøver å finne ut av det fra noen andre.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene