Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Vil så gjerne ha en kjæreste, hvorfor skjer det ikke?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg ønsker meg en kjæreste over alt, det er det eneste jeg ønsker meg, det er ikke bare nærhet og sex for meg det handler om, men også det å gå turer sammen, snakke om alting og være noe helt spesielt for denne personen. Jeg har et problem med min svigerinne (20), hun forlot broren min for 3 måneder siden, fordi hun hadde møtt en kjæmpekjekk spanjol, etter 3 måneder innså hun kanskje hvor glad hun egentlig var i broren min og ville gjerne tilbake til ham, og de kom sammen igje, og er fortsat sammen nå. Jeg synes at det er så urettferdig at hun har råd til å leke med broren min sine følelser, men det eneste jeg øsnker meg er en gutt som er halvt så god som broren min, da ville jeg være fornøyd, jeg har så mye å by på, hvorfor er det ingen som ser det, hvorfor er det bare ytre værdier som teller, jeg er kanskje ikke den peneste, men heller ikke stygg, jeg trener, jeg får gode karakterer, jeg er snill og ærlig og vil bare møte en, hvorfor skjer det ikke? Hva er det jeg mangler?

Besvart 13.09.2017 13:44
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg skjønner at dette er en frustrerende følelse og at du gjerne vil ha en kjæreste. Dette er dog en ting man veldig sjeldent kan kontrollere. Det at du ikke har en kjæreste har ingenting med deg å gjøre, det er det viktig å være klar over. Det å få kjæreste handler ofte om timing og omstendigheter. Man er avhengig av å møte noen man liker, som også liker deg tilbake på riktig tidspunkt slik at ting klaffer. Det er jo ikke alltid så lett å få til, og enda vanskligere er det om man prøver å tvinge det frem.

Det er nok mange som gjerne vil være sammen med deg og som kan passe sammen med deg, men dere har enten ikke funnet ut av dette enda, eller rett og slett ikke møtt hverandre. Jeg vet at det er et kjedelig svar å få, men det eneste man kan gjøre er å være tolmodig. Man kan helt fint være åpen om at man ønsker et forhold og er på utkikke etter det, men med en gang man aktivt prøver å få seg en kjæreste så vil man nok finne ut av at det ikke alltid er så lett. Prøv heller derfor å ha en litt mer avslappet innstilling til dette. Bli bedre kjent med mennesker du liker for å se om det kan bli noe mer, eller prøve å bli kjent med nye mennesker, men forsøk å gjør det med en forståelse om at det kanskje ikke alltid fungerer. Prøv også å ikke sammen likne deg selv med andre rundt deg som har kjærester. De er heldige, men det at du ikke har kjæreste enda betyr ikke noe annet enn at du bare ikke har møtt riktig person til riktig tid enda. Det kommer nok helt sikker til å skje når du minst venter det.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse