Hopp til hovedinnholdet

Sjekket telefonen til kjæresten og oppdaget at han har sent nudes med en annen jente.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg og typen har vært sammen nå i litt over ett år og han er et par år eldre enn meg, men nå i det siste har jeg merket at han har vært litt merkelig. Her om dagen var jeg dessverre så frekk at jeg sjekket meldingene hans uten å forhøre meg med han om det først. Det var instinktivt ett av navnene som jeg fikk en skikkelig dårlig følelse av, og det viste seg at de har sendt nudes til hverandre, og snakket veldig detaljert om hva de vil gjøre med hverandre, om fetisjer og liknende. Det hadde pågått siden før jeg i det heletatt hadde begynt å snakke med han, men det hadde vært en pause, og så hadde de begynt igjen for rundt ni mnd. siden. Jeg er helt knust og har ikke peiling på hva jeg skal gjøre og hvordan jeg skal legge dette frem for han. Jeg vet rett og slett ingenting lengre. Jeg innser at det var dumt av meg å sjekke, men jeg hadde rett i at det var noe som ikke stemte. Jeg er bare skuffet og helt ødelagt, jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre lengre. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er en veldig vanskelig og vondt for deg. Du føler deg sikkert veldig såret og skuffet og det å ikke helt vite hvordan man skal forholde seg til noe slikt er nok vanlig.

Jeg forstår at det er vanskelig å snakke med han, både fordi du da sier at du har vært igjennom mobilen hans, men også fordi du kanskje er redd for å få høre mer om dette. Jeg tenker likevel at dette er en veldig viktig ting å ta opp. Det å bære på dette uten å si noe vil nok bare være veldig vondt for både deg og dårlig for forholdet. Dette er noe som bør tas opp og snakkes om for at dere skal kunne finne ut av det.

Ettersom du ikke har snakket med han så kjenner du jo heller ikke til bakgrunnen og historien. Det er ingen unnskyldning for å gjøre dette mot kjæresten sin, men det kan være at han har noen følelser, opplevelser eller tanker som ligger til bakgrunn for oppførselen som det uansett kan være greit å snakke om. Det er selvfølgelig viktig å presisere at dette ikke er OK uansett, men det å bearbeide dette ved å snakke om det, og at begge to får komme til ordet, er nok viktig.

Du vet kanskje ikke hva du skal gjøre enda, og kanskje er det også vanskelig å vite etter at dere har snakket sammen. En samtale vil nok uansett gjøre ting litt tydeligere og du vil kanskje få mulighet til å kjenne på hva du føler er best for deg videre. Kanskje vil dere få snakket godt sammen og bli enige om å jobbe videre med forholdet, med utgangspunkt i at dere nå er mye mer åpene mot hverandre og dere begge viser hverandre respekt og tillit. Eller kanskje føler du at dette blir for tungt å komme seg videre fra. Det er helt opp til deg og til dere i sammen, men det å ha en god samtale for å komme frem til hva utfallet blir er nok veldig viktig her.

Jeg forstår at du er trist og såret, og det har du all rett til å være. Kjæresten din burde forstå at dette er helt feil oppførsel i ett forhold.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og håper at du finner en løsning som føles god for deg. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold