Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan kan jeg slutte å være sjalu?

Jente 16 år
 

Spørsmål

I det siste har jeg merket at jeg har vært veldig sjalu. jeg har hatt kjæreste nå i 6 mnd, og vi har et veldig sunt forhold der vi er åpne om alt, og vi har det kjempefint sammen. jeg vet godt at han bare liker meg, og at han ikke kommer til å falle for en annen jente, fordi han har sagt til meg at jeg har ingenting å bekymre meg over. men jeg klarer ikke å tro på det. det er en jente i klassen vår som han kommer kjempegodt overens med, og det sårer meg når jeg ser at de ler sammen osv. jeg har tatt det opp med han, og han sier at de bare er venner. men det gjør meg usikker, og jeg hater denne følelsen. hvordan kan jeg slutte å tenke sånn, og hvordan kan jeg stole ordentlig på han når han sier at de bare er venner?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Det er ikke uvanlig å være sjalu når man er i et forhold. Du ønsker jo selvsagt ikke at kjæresten skal falle for noen andre. Dessverre finnes det ikke ett fasitsvar på hvordan man kan unngå å være sjalu. Det handler nok bare om å være trygg på seg selv, kjæresten og forholdet. Ha tro på at forholdet deres er sterkt. Det er fullt mulig å ha venner av det motsatte kjønn, uten at det utvikler seg til noe. Gi kjæresten den tilliten han fortjener. 

Prøv heller å være glad på kjæresten sine vegne:) Det er flott at han har en venn han kommer godt overens med. At han er venn med en jente behøver ikke å ha noen form for negativ påvirkning på forholdet deres. Dere er begge trygge på hva den andre føler og det er dette du må fokusere på. 

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Har kjæresten din en venn du ikke stoler på?

Ungt par (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at kjæresten din har en venn av det motsatte kjønn du ikke stoler helt på? At du er usikker på om denne vennen for eksempel har lyst å være mer enn venner? Les våre tips til å takle dette.

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene