Hopp til hovedinnholdet

Jeg syntes det er skummelt å kysse kjæresten min. Hvordan kan jeg slappe mer av?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 17 år og har en kjæreste på samme alder. Vi har vert sammen i litt over to uker, men holdte på i flere måneder før vi ble sammen. Han er den første gutten jeg noengang har vert i et seriøst forhold med og den første gutten jeg kysset. Men det er bare ett problem... jeg synes det er skummelt å kysse kjæresten min. Dette kan være av grunner som at å kysse er helt nytt for meg. Jeg vet ikke om jeg gjør det riktig eller i hvilke situasjoner det passer seg. Dette gjør at jeg ikke klarer å slappe helt av når jeg er sammen med ham. Jeg har også fått spørsmål fra venner på om jeg er forelsket i ham. Dette synes jeg er vanskelig å svare på. Hvordan vet jeg egentlig det? Jeg trodde aldri at jeg skulle være såpass skeptisk og redd når det kommer til kjærlighet... Har dere noen tips for hvordan jeg kan slappe mer av når jeg er sammen med han? Eller enda bedre; hvordan jeg kan komme over frykten min for å kysse eller være intim? Med vennlig hilsen en stresset jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg tenker at det du spør om kanskje handler om at dette er veldig nytt og uvant for deg. Du har kanskje aldri vært i et forhold før og det er ikke alltid så godt å vite hvordan man skal oppføre seg eller når det passer med et kyss. Det er ofte slik at det tar litt tid før man blir helt komfortabel i et forhold. I begynnelsen er man ikke så godt kjent med hverandre, og det kan faktisk være vanskelig å for eksempel vite når man skal kysse. Etterhver blir nok dette en mye mer naturlig ting som bare går av seg selv. Jeg tenker at du ikke skal overanalysere dette for mye. Prøv heller å bare slapp av å tenk at dersom du har lyst til å kysse kjæresten din så er det helt naturlig. Når det føles naturlig for deg så er det nok helt greit å gi han et kyss.

Når det kommer til dette med å vite om man er forelsket eller ikke så finnes det ingen fasit på om man er forelsket eller ikke. Det er noe man må kjenne på selv. Det som dog ofte kjennertegner forelskelse for mange er at man føler at hjertet slår litt fortere når de ser den de er forelsket i, eller at man rett og slett bare blir i bedre humør og føler på en slags lykke. Det handler rett og slett mye om hvordan man føler seg rundt en person. Forelskelse er som regel midlertidlig, og går over etter en stund. Det betyr ikke at man slutter å elske eller å være glad i noen, men bare at den første spenningen går over. Jeg tenker at dersom man er blitt sammen med noen så har man også som regel vært eller er forelsket, fordi man føler så mye for en person at man velger å bli sammen med han/hun. Jeg syntes derfor ikke at du skal tenker for mye over dette. Prøv heller å nyt tiden med kjæresten din og prøve å bli bedre kjent -og komfortabel med han.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kyss!

Kysser (colourbox.com)

Kyss kan være et lite nuss på truten, et høflig smask på hvert kinn eller et lidenskapelig møte mellom to munner. Lær, øv og bli en god kysser.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Bli bedre kjent med kjæresten din

Gutt hvisker til jente (colourbox.com)

Noen kjenner hverandre godt og vet alt om kjærestens ønsker og behov. Andre vet ikke så mye. Kanskje kan det å bli litt mer kjent med andre sider av kjæresten gjøre at forholdet blomstrer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse