Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg fortsatt har følelser for ekskjæresten min. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg slo opp med kjærsten min i fjor, og nå føler jeg at jeg begynner å få følelser for han igjen. Noe som er skikkelig dritt siden at han nok ikke liker meg. I mellomtiden har han vært sammen med en rekke jenter og prater og flørter fortsatt med mange av dem, men jeg kan ikke la være å bli sjalu når f.eks bestevennen min og han kysser eller at han kysser med noen andre. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med det siden jeg vet jo han ikke er min og at han har full rett til å kysse andre jenter og sånn, men det er allikevel litt tøft å se på og jeg føler meg egentlig veldig utenfor. Jeg vet jo ikke om jeg i det hele tatt vil bli sammen med han igjen siden vi har allerede vært sammen to ganger og begge gangene var det jeg som slo opp med han siden jeg mistet følelsene for han. Om han fortsatt liker meg er jo en helt annen sak, jeg tror uansett ikke at han gjør det..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner det sånn at du slo opp med denne gutten i fjor, og at du tror du fortsatt liker han. Du sier at han har gått videre og at han kysser andre jenter, inkludert din beste venn?- og at han generelt virker som om han ikke har følelser for deg lenger. Dette skjønner jeg godt at er vanskelig for deg å se og håndtere. 


Jeg tror absolutt at det første du må gjøre er å bestemme deg for om du vil bli sammen med han igjen, eller ikke. Det at du bestemmer deg for at du vil bli sammen med han igjen betyr jo ikke nødvendigvis at det kommer til å skje, bare så det er sagt. Men om det er det du føler at du vil, så er det lov å prøve å bli sammen med han igjen. Men om du finner ut at du ikke tror dere hadde funket om dere prøvde en tredje gang, da må du prøve å komme deg over han ved bruk av distrahering og tid. 

Dette ordner seg til slutt, selv om det er litt kjipt nå. Jeg har lagt noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Hvordan fortsette å være venn med eksen?

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Å være venner med ekskjæresten kan være både fint og krevende. Selv om forholdet er over betyr jo ikke det at dere ikke kan være venner.

Les mer

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme som deg. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse