Hopp til hovedinnholdet

Sex med eldre menn. Hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er ofte sammen med eldre menn. Da snakker jeg ikke om 20-30 åringer, men ordentlig voksne eldre enn pappa. Han jeg er sammen med kommer snart hjem til meg. Har aldri møtt han før og jeg gleder meg. Lurte bare på hvor jeg kan skaffe meg kondomer og sånnt ? Har lyst å ha analsex med han. Hvordan gjør jeg det på en trygg måte ? Og får han plass inni eller ikke ? Er så bekymret! Har aldri hatt sex før. Hvordan kan jeg trene opp anusen til å tåle å ha svære ting inni meg ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. Så bra du tar kontakt med oss.

Som du kanskje vet er den seksuelle lavalder i Norge på 16 år. Det betyr at du som 16 åring kan bestemme over egen kropp og hvem du ønsker å ha sex med. Så lenge sexen er samtykkende, du har lyst og ikke blir presset, bestemmer du selv.

Samtidig vil nok mange tenke at det du forteller om er bekymringsverdig. Du nevner stor aldersforskjell. Som 16 åring vil man ha langt mindre erfaring enn en voksen person. Det er viktig å utforske sex gradvis, helst med noen på samme alder. På den måten slipper du å bli presset eller å gjøre seksuelle ting som du kanskje ikke er helt klar for. Husk at du har hele livet på deg til å utforske sex av ulike slag. 

Det er bra du ønsker å bruke kondom. På den måten beskytter du deg mot seksuelt overførbare infeksjoner (kjønns-sykdommer) og uønsket graviditet. 

Ved all type sex er det viktig å bruke god tid slik at kroppen er klar. Dette gjelder spesielt ved anale samleier. En må bruke kondom, mye glid og bruke god tid. Føres penis inn for fort vil det gjøre vondt og det kan oppstå små rifter i endetarmsåpning. Endetarmen er en muskel som kan utvides, men den trenger tid på å gjøre dette. Ved smerter må en avbryte slik at en ikke får skader.

Håper svaret mitt var til hjelp. Jeg legger ved noen artikler som kan være til hjelp for deg.

Vennlig hilsen Sexologisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell