Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Etter vi har hatt sex så bare forsvinner alt av følelser for personen, og jeg ser mer på han/hun som en seksuell seier.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Hver gang jeg får følelser for en annen person, så føler jeg at de virkelig er der, frem til vi har samleie. Etter det så bare forsvinner alt av følelser for personen, og jeg ser mer på han/hun som en seksuell seier.. Er det en grunn til at dette skjer, eller har jeg noen psykiske tendenser til å såre de jeg står nær? Vet ikke helt hva jeg skal gjøre, og er redd for at det kan vare hele livet ut.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 19 år.

Takk for at du skriver til oss!
Det du forteller om er ikke uvanlig. Som du selv sier ser du mer på det som en "seksuell seier, og da sier deg seg selv at innstillingen ikke handler om kjærlighet og følelser, men om sex.
Spenningen rundt forelskelse og "jakten" på den den du vil ha, går da raskt over når du endelig får det som du vil. Jeg tenker du først og fremst må gå i deg selv, og kjenne på dine egne forventninger til det å være forelskelsen. 
Forelskelsen i seg selv er en galskap som ikke alltid fører til kjærliget og et varig forhold. Kjærlighet tar tid å utvikle. 
Er du ute etter en partner for et langvarig forhold, eller er det sexen og jakten som er det som trigger mest? 
Jeg tror at dette er noe som vil endre seg når du treffer en person som virkelige vekker interesse hos det på flere plan. Ikke bare seksuelt.
Du skal ikke bekymer deg, men ta tiden til hjelp. Riktig person er der ute et sted, men kanskje har du allrede truffet vedkommende uten at du er klar over det.

Kanskje handler det om at du selv er redd for å bli såret, eller er redd for å ikke strekke til i et forhold? Det å gi av seg selv til en person, og stå i et forhold, kan være utfordrende.
Har du venner du stoler på eller en voksen du kan snakke med om dette, så kan det være nyttig. Det å sette ord på tankene du har rundt forhold og følelser, kan hjelpe deg til å forstå dine egne reaksjoner på hvorfor det alltid blir slik. 

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Jente ser skeptisk ut (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? Husk at man ikke kan bli likt av absolutt alle. Hva kan du gjøre?

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæresteforhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæresteforhold