Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg slutte å bekymre meg for at kjæresten vil like vennene mine bedre enn meg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har begynt å date en fyr, men er redd for å la han møte venninne mine fordi jeg vet de er mye penere enn meg. Tanken på at han skal møte dem gjør meg ekstremt usikker på meg selv. I tillegg er det veldig viktig for meg at de kommer overens, og at ikke vennene mine misliker han. Jeg blir også veldig fort sjalu og mistenksom på små detaljer og jeg er redd dette skal ødelegge enten vennskap eller kjæresteforhold. Hvordan kan jeg la han bli kjent med dem, men ikke for godt, og hvordan kan jeg slippe disse tankene om at han heller vil velge dem fremfor meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålene!

I utgangspunktet er det jo du som "bestemmer" hvor godt du vil at denne fyren skal bli kjent med vennene dine. En idé kan være at dere alle møtes en gang i blant - men ikke mer enn dette. Det er jo alltid hyggelig å spise middag sammen eller ha filmkveld. Så lenge dere ikke gjør dette hele tiden, vil ikke denne fyren bli altfor godt kjent med vennene dine. Det er du som bestemmer hvor ofte du vil at denne fyren og vennene dine skal møtes.

Jeg forstår at du er redd for at han skal like vennene dine bedre enn deg. Det er "alltid" en risiko man må ta. Her er det likevel viktig å huske på at det er deg han liker og vil være med. Selv om vennene dine er pene betyr ikke det at han kommer til å like dem bedre enn deg. Utseende er ikke alt og det er en grunn til at han liker deg og ikke dem. Gi han den tilliten han fortjener. Dette kommer nok til å gå helt fint:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene