Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg fortelle mamma at jeg er sammen med en som er 30 år?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, ung.no. Jeg er en jente på 17 år som er veldig seriøs med en på 30. Vi møttes på fest, å har felles venner i alle aldre mellom oss. Vi finner på ting ofte, å vi har blitt forelsket. Vi tenker å holde veldig lav profil fram til jeg fyller 18, men det er vanskelig.. Vi snakker ofte om følelser å begge vet at aldersforskjellen er stor, men hva skal man gjøre når dette er ekte kjærlighet? Har aldri vært med noen som har behandlet meg så bra før, å vet han ønsker meg, å bare meg. Mitt spørsmål er; Hvordan kan jeg fortelle mamma om dette? Jeg å mamma er veldig «close» men er fortsatt veldig redd for reaksjonen hennes. Det var ikke noe problem for henne da jeg var med en som var 8 år eldre enn meg. Håper på svar snarest. Mvh dødsforelsket 17-åring.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

I dette tilfellet er nok det viktigste at hun får se hvor bra denne fyren behandler deg og hvor godt du liker han. Forsøk å fokusere på alt det positive og forklar moren din hva slags forhold dere har. Det virker jo som om dere passer godt sammen og at han behandler deg bra. Dette er det viktig at du forteller moren din:) Det kan også være fint om du forteller at du selv er klar over at det er en stor aldersforskjell og at du har tenkt over dette. Det vil kanskje bli lettere for henne å akseptere forholdet dersom hun vet at du har tenkt godt gjennom situasjonen.

Det at hun synes at det var greit at du var sammen med en som var 8 år eldre enn deg, er veldig positivt i dette tilfellet. Det viser jo at hun kanskje ikke legger så stor vekt på aldersforskjell! 

Det kan også være en idé om du lar moren din møte denne fyren etter at du fortalt henne om han. Da vil hun få sett hvordan dere har det sammen og ikke minst bli bedre kjent med han:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell