Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på snart 17 år. Jeg har alltid overtenkt alt det går Ann å overtenke. Jeg går og er livredd hele tiden for at kjæresten min skal gå fra meg, at jeg ikke er bra nok for noen. Jeg er liksom redd hele tiden for at ingen liker meg eller at jeg ikke er bra nok. Jeg tørr ikke å rekke opp hånda i klasserommet, jeg er redd for å ha feil.  Jeg bryter helt sammen av de minste ting. Hva er dette her og hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på snart 17 år. Jeg har alltid overtenkt alt det går Ann å overtenke, men ikke sånn som det her. Jeg går og er livredd hele tiden for at kjæresten min skal gå fra meg, og at jeg ikke er bra nok for noen. Bare han ikke skriver at han elsker meg så tror jeg at han kommer til å slå opp og at han er lei av meg og jeg får totalt panikk, gråter hysterisk og får nesten ikke puste. Jeg er liksom redd hele tiden for at ingen liker meg eller at jeg ikke er bra nok. Jeg tørr for eksempel ikke å rekke opp hånda i klasserommet fordi jeg er redd for å ha feil. Jeg er så redd for at kjæresten min skal gå i fra meg, så jeg dytter han vekk sånn at jeg slipper å bli såra. Han sier at han ikke skal gå i fra meg og at han elsker meg. Men jeg tror det hele tiden. Jeg bryter helt sammen av de minste ting, selv om jeg vet så godt at det bare er en liten ting som ikke betyr noe. Hva er dette her og hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det første jeg tenker. Har du blitt sviktet uten å få en forklaring? Kontakt helsesøster på skolen du går eller helsestasjon for ungdom. Snakk med de om problemet du har. Du kan snakke med helsesøster på skolen om alt, også det du sliter med. Dersom helsesøster mener du trenger mer hjelp enn hun kan tilby vil hun henvise deg videre til fastlegen.  Hun vil og snakke med foreldrene dine dersom hun får lov. Synes du det er vanskelig kan du ringe anonymt til ulike hjelpetelefoner, legger ved noen forslag. Det her er ikke noe du finner løsning på før du har fått snakket med noen.

Hjelpetelefonen
mentalhelse.no
116 123
post@mentalhelse.no
Døgnåpent (kan være ventetid)
Gratis, anonymt

For deg som trenger noen å snakke med om utfordringer i livet. De kan også gi informasjon om hjelpe- og aktivitetstilbud.

Kors på halsen
korspahalsen.no
800 333 21
Man-fre 14-22
Under 19 år
Gratis, anonymt

Her kan du snakke med frivillige voksne om hva som helst på telefon, chat og e-post.

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse