Hopp til hovedinnholdet

En jente liker meg, men jeg liker henne egentlig ikke tilbake. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Det er en jente i klassen min som liker meg, men jeg liker ikke henne. Jeg føler liksom skyld, for at jeg ikke liker henne tilbake på den måten. Vennene hennes prøver stadig og sette oss opp. Jeg vil ikke virke slem fordi jeg ikke liker henne, for jeg vet ultimatumet kommer før eller senere. Er det en måte jeg kan få det sagt på uten å virke så hjerteløs?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Forelskelse kan til tider være like komplisert, som det kan være herlig. Det er ikke alltid lett å vite hva man skal gjøre når følelsen ikke er gjensidig. Spesielt når man blir likt av en person man ikke egentlig liker tilbake. Dermed har forståelse for at du kanskje er temmelig usikker akkurat nå. Samt, jeg har også forståelse for at du ikke vil henne vondt. Det er bra!

Om du selv føler at dette er uunngåelig, og at "ultimatumet kommer før eller senere" som du selv sier, vil jeg anbefale deg å ta en ordentlig prat med henne. 

Sett av god tid, møt henne i person og fortell henne at du ikke har følelser for henne. Det blir nok viktig å understreke at du ikke har noe imot henne som person, men at du føler at dere ikke passer sammen. Dette er en ærlig sak, og du på ingen måte føle skyld for dette. Selv om jeg vet at det kan være vanskelig. 

Gjerne inviter henne på en cafe, en tur i sentrum eller hjem til deg når du skal fortelle dette. Det viser at du faktisk ønsker å ta deg tid til henne. 

Når man får vite at man ikke blir likt tilbake av den man er forelsket i, kan man ha fort for å reagere på mange forskjellige måter. Det er veldig mulig at hun kan bli både såret og sur på deg. Om hun ender opp med å anklage deg veldig, må du huske på at dette ikke er din feil. 

Under legger jeg ved noen artikler som jeg tror kan være til hjelp.

Jeg ønsker deg virkelig masse lykke til og håper dette ordner seg for deg! :)

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse