Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan kan jeg slutte å være avhengig av kjæresten min?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er avhengig av kjæresten min. Dette er et problem, og vet ikke hva jeg kan gjøre for å bedre det. Jeg har ingen venner eller familie, han er den eneste, så tror det kan ha en del med det å gjøre. Noen tips/råd for å slippe dette? Blir sur bare han skal ut døra med noen andre enn meg, eller hvis han får besøk. Slitsomt for begge parter. Opplever også vanskeligheter m/ å ta initiativ til å gjøre ting selv, bare kjeder meg liksom. Er veldig slitsomt. Har vært sånn siden jeg var liten. Har familie, men snakker ikke så mye med de, blir så mye drama/stress for meg, derfor jeg valgte å flytte inn m kjæresten min. Dette har hjulpet, men d er som sagt punktet ovenfor som er et problem.

Besvart 02.11.2017 11:44
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

I dette tilfellet må du nok jobbe med å presse deg selv ut av komfortsonen og gjøre ting på egenhånd. Prøv å ta opp kontakt med gamle venner og ta initiativ til å gjøre noe sammen. Med tanke på at du ikke har så mange venner eller familie er det jo ikke så rart at du er blitt avhengig av kjæresten. Det er likevel viktig at dere begge får tid og "space" til å gjøre deres egne ting.

En idé kan også være å finne seg en hobby. Jeg forstår at du synes det er vanskelig å gjøre ting på egenhånd, men dersom du skal bli mindre avhengig av kjæresten, må du bare pushe deg selv ut av komfortsonen. Det behøver jo ikke nødvendigvis å være krevende eller vanskelige hobbyer. Bare det å ha noe "eget" å drive med vil nok få deg til å føle deg bedre:)

Det kan også være en idé å få seg venner gjennom ulike aktiviteter. En lagsport er f.eks en flott mulighet til å skaffe seg nye venner - samtidig som du trener. Det finnes dessverre ikke et fasitsvar på hvordan du kan bli mindre avhengig av kjæresten. Alt handler nok om å presse seg selv og gjøre det som må til for at du skal få det bedre - både med deg selv og i forholdet:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du forbedre dem?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

10 tips til samboere

Nøkkel 10 tips (ung.no)

Skal du leie bolig med kjæresten eller en venn? Da bør du få med deg disse samboertipsene.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold