Hopp til hovedinnholdet

Er det riktig av meg å la en jente bli sammen med en gutt, selv om jeg elsker henne?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hvis du elsker en jente, men hun liker en annen. Er det da det riktige valget å bare la ho ta ferden inn i det forholdet, siden du vil det beste for ho uansett? Det føles ekstremt vondt å tenke på henne i noen andres armer enn mine... Det føles så feil, men hva vet vell jeg...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Forelskelse kan til tider være komplisert. Til tider kan det faktisk være like komplisert som det kan være herlig. Å vite hva man selv føler, hva andre føler og hvordan man skal tolke dette er ikke alltid like lett å vite. Dermed har jeg forståelse for at du kanskje er litt forvirret akkurat nå, og at du ikke minst antakeligvis er litt trist. 

Når det kommer til spørsmålet ditt, så vil jeg si du allerede er godt på vei til å finne et godt svar. Om du virkelig ønsker det beste for henne, så må du nok også la henne ta egne valg. Til tross for at det kan være veldig vondt å se den man elsker i armene til noen andre. 

Så ja. Det riktige valget er nok å "bare la ho ta ferden inn i det forholdet".

Om du klarer det, vil jeg nok si at det er veldig stort av deg! Å ha et stort hjerte er veldig positivt i et forhold, så jeg tviler absolutt ikke på at du etterhvert vil finne en for deg også. 

Forelsker kommer og går - og dessverre er det ikke alltid følelsene er gjensidige. Nå gjelder det å heve hodet og gå videre. Her har du tatt et riktig valg. Vær fornøyd med det! :)

Jeg ønsker deg virkelig masse lykke til videre og håper du finner ut av dette!

Under legger jeg ved noen artikler som jeg håper kan være til videre hjelp. 

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme som deg. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse