Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kjæresten min har litt problemer, redd for å miste henne.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, ehm jeg og kjæresten min har litt problemer. Hun har litt sinneproblemer osv. Og hun sa til meg at hun trenger og være litt i fred en god stund. Og sa at hun ikke kan elske meg lenger fordi jeg maser litt og hun får liksom ikke puste siden jeg er veldig mye oppe på hun. Men jeg vil liksom ikke miste henne så hun trenger litt tid for seg selv. Tror du hun kommer til og dumpe meg? Eller hva må jeg gjøre for og bli en bedre kjæreste ?:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Jeg forstår godt at du blir bekymret når forholdet mellom dere er litt vanskelig for tiden. Kjæresten din har ting hun åpenbart strever med og trenger tid for å finne ut av. Det er ikke særlig hyggelig når du får beskjed om at hun trenger å være litt i fred en stund, men dette er du nødt til å respektere.
Hun har gitt deg noen tilbakemeldinger på hvorfor, og dette må du forsøke å følge opp. Hun føler det blir for mye mas og at hun ikke får puste fordi du er for klengete. 
Det er ikke særlig kjekt på få høre, men i det miste er hun ærlig med deg på hva som skjer og hvorfor det er slik.

Det eneste du nå kan gjøre er å trekke deg litt unna og gi henne space. Da viser du at du respekterer hennes ønske, og det gir dere begge tid til å kjenne på følelsene og tenke på hva som skjer videre.
Hva som kommer ut av dette er umulig å si. Selv om hun ønsker tid for seg selv, så er det viktig at du ikke lar deg gå for lang tid. I løpet av uken bør du ta kontakt og snakke med henne. 
Dere må sammen finne ut av dette. Kanskje finner du noen gode råd til hvordan du kan være en god kjæreste i artiklene nedenfor.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæreste
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæreste