Hopp til hovedinnholdet

Jeg har truffet en mann et par ganger. Jeg vet ikke hvordan jeg skal si til han at jeg ikke har lyst til å være med han mer uten at han blir såret...

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ble kjent med en mann som er litt eldre enn meg. Vi hadde ikke sex, bare koste. Vi møttes neste gang og da hadde vi sex. Nå er han forelsket i meg og vil møte meg igjen og igjen og han sier "..men hvis du er sammen med noen andre, så har ikke jeg lyst til å være med deg lenger"..så nå har han plutselig forventninger ang. oss og det stresser meg, fordi vi er jo ikke "sammen",men fordi jeg viste så stor interesse, tror han at jeg også er forelsket. Han sa også at han var så takknemlig,fordi han hadde opplevd det før at kvinner gikk fra han, så det gjorde ikke saken noe bedre..Jeg merker at jeg ikke liker å være med han. Jeg føler meg veldig ukomfortabel, fordi jeg nesten aldri får sjansen til å fortelle ham noe uten at han avbryter meg for fortelle en vits..tuller hele tiden, som gjør meg stressa. Vet ikke hvordan jeg skal si til han at jeg ikke har lyst til å være med han uten at han blir såret og tror at jeg er en dårlig person..jeg likte han jo på begynnelsen, men ikke nå.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Når man treffer noen man liker, er det første skrittet å bli kjent med personen. Etterhvert som man blir kjent kan man like personen mer, eller man kan slutte å like personen. Du skriver at du ikke liker personen lenger. Han gjør deg ukomfortabel når dere er sammen.

Det er dessverre sånn at man gjennom livet må såre noen på sin vei. Man kan ikke fortsette å ha kontakt med noen som gjør en komfortabel for å ikke såre den andre personen. Da sårer du jo deg selv isteden.

Mitt råd til deg er å gi beskjed til han så fort som mulig om at du ikke har de samme følelsene som han, og at det ikke kan bli dere to. Det er vondt og vanskelig å si noe en vet at andre blir såret av, men du vil nok føle en lettelse når det er gjort. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse