Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg vil at kjæresten skal være hjemme med meg, men får dårlig samvittighet

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg og kjæresten min har vært sammen i 2 år. Vi er begge 18 år. I begynnelsen av forholdet fokuserte vi bare på oss to siden vi var så syklig forelska i hverandre, men selvfølgelig etterhvert dabbet det av og gikk til normal forelskelse. Saken her er at jeg er veldig bindt til han og ønsker gjerne å ha han her meg meg. Jeg er ikke glad i å gå ut å feste og drikke, og jeg føler jeg låser han veldig inne. Han forstår at jeg ikke vil og velger å være hjemme med meg.. Jeg får så dårlig samvittighet, men det er jo alikavell det jeg vil.. Hvordan kan jeg løse dette? Jeg vil ikke gå i fra han.. Men han fortjener ikke å ha det sånn..

Besvart 08.11.2017 09:34
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg forstår godt at dette er en vanskelig situasjon. Dere virker veldig knyttet til hverandre og da kan det være vanskelig å la den andre få gjøre ting på egenhånd. Du trenger absolutt ikke å avslutte forholdet selv om du føler at du "låser han inne". Du har mange andre muligheter:)

Først og fremst kan det være fint om dere snakker om dette og hva dere føler. Det er utrolig hyggelig at han ønsker å være hjemme med deg, selv om han liker å dra ut. Her må dere nok finne en balanse. Selv om du foretrekker å være hjemme, kan jo han fortsatt dra ut en gang i blant? Da vil du nok ikke ha så dårlig samvittighet heller. Det er nok bare bra for dere begge å gjøre ting på egenhånd en gang i blant:)

Prøv å huske på at han tar sine egne valg. Han ville ikke ha valgt å være hjemme med deg dersom han ikke syntes at dette var greit. Du har ingen grunn til å ha dårlig samvittighet:) Han tar sine egne valg. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp - når man er forelsket, når man flørter og når man til slutt blir sammen. Det utgjør en del av den lykkerusen man kaller forelskelse. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene