Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min er forelsket i en gutt som liker meg. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år som lurer på hva jeg skal gjøre. Bestevenninna mi fortalte meg at hun var forelska i en gutt som er venn med oss begge. Men jeg tror kanskje han liker meg og ikke venninna mi. Hvis vi er med andre folk setter han seg alltid ved siden av meg og alle vennene rundt plystrer og kaller oss søtnoser og slikt. Ja kanskje jeg liker han litt, men jeg får fordeom skyldfølelse fordi venninna mi tror jeg prøver og stjele han fra henne. Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Uff, dette er en litt vanskelig situasjon. Jeg forstår det sånn at du sier at venninnen din liker en gutt, som du tror liker deg. I tillegg så sier du at du kanskje liker denne gutten litt du også. Dette er vanskelig- som du sier- fordi du føler at venninnen din vil føle at du stjeler han fra hun om du prøver deg på han. 


Jeg synes du burde snakke med venninnen din om dette. Du kan si at du skjønner at hun liker denne gutten, men at du ikke tror at han liker henne. Kanskje da vil hun sakte men sikkert miste følelser for denne gutten. 

Da kan du se om du og denne gutten utvikler en romanse, eller om du skal la han være. For å ta denne avgjørelsen burde du være klar over at det å bli sammen med denne gutten, vil gå utover vennskapet ditt med denne jenta på en negativ måte. 

 

Dette ordner seg nok. Om du snakker med venninnen din på en åpen, ordentlig måte så ordner nok dette seg på en eller annen måte. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse