Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å ha et kjæresteforhold til sin gamle lærer?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om det er ulovlig å ha et kjæresteforhold med sin gamle lærer? Hun er 27år! Vi har vært sammen en stund nå og vi har bestemt at vi skal ikke ha sex før jeg blir 16! Vet d blir vanskelig men d skal vi greie! Men er dette lovlig? Er det noen lov mot å ikke ha et forhold til sin gamle lærer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

I utgangspunktet har ikke lærere lov til å ha et forhold til elever. Det som kan være straffbart er hvis hun er din egen lærer og har utnyttet sin stilling som lærer til å bli sammen med deg. Dersom det er slik at hun nå ikke er lærer på skolen du går på lenger er det annerledes. Aldersforskjell i et kjæresteforhold kan være en utfordring, uavhengig av om man tidligere har vært lærer. 

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell