Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha en kjæreste, men jeg har vært forelsket en gang, i 3 klasse. Jeg synes det høres så fint ut å ha en som er mer nær en vennene mine.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har nå, og har i flere år hatt, lyst på kjæreste. Jeg synes det høres utrolig koselig og fantastisk ut å ha en person du kan være så nær, og ha et så nært bånd med, mer enn man har med venner! Problemet mitt er at jeg aldri egentlig kan si at jeg blir forelsket eller har et "crush" som man sier. Jeg er hetero, og har møtt mange jenter gjennom venner, skole og liknende, men jeg har gjennom 19 år i livet kun forelsket meg en gang, i tredje klasse. Hvorfor skjer dette? Hvorfor får jeg aldri mer følelser for noen? Eller klarer jeg bare ikke å merke forskjellen, er det noe mer jeg burde gjøre/spørre meg selv for å finne ut av det? Mange av vennene mine er jenter, og jeg trives godt med å ha mange jentevenner. De jeg har snakket med om dette sier at jeg finner en kjæreste når jeg slutter å se etter en, men jeg tenker jo på det hver eneste gang jeg møter en ny jente! Hva kan jeg gjøre for å ikke tenke sånn? Hvordan kan jeg få fart på kjærlighetslivet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Nå er det ikke alle som har like lett for å bli forelsket. Den vennen som sa at det dukker opp når du slutter å lete kan ha rett.
Det finnes desverre ingen oppskrift på forelskelse. Prøv å ikke la deg stresse. Det er ikke alle i din alder som har kjæreste selv om det noen ganger ser ut som det. Kansje er det bedere å vente. En dag vil du finne henne som der og da føles som den rette. Når den dagen kommer er du ikke i tvil. 
Ta en titt på artiklene jeg har lagt med. Se om de kan være nyttige.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse