Hopp til hovedinnholdet

Jeg får en rar følelse i kroppen når jeg ser leirlederen vår som er 18 år, hva kan jeg gjøre for å få bort denne følelsen? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har vert på en del leirer hvor jeg har møtt mange hyggelige folk og fått noen venner. men det er en av lederne der som er 18 og jeg vet ikke hva det er og jeg kjenner han ikke noe særlig men har utvelksla et parr ord. Jeg visste ikke hvilken kategori jeg skulle velge men tror jeg valgte riktig-ish. men hver gang jeg ser han får jeg en rar følelse i magen og det eneste jeg tenker på er hvordan jeg kan prøve å bli kjent med han og jeg prøver å få øyekontakt så ofte som mulig men det blir etterhvert bare kleint. det ser ut som han bare ser på meg som en liten creepy stalker småunge men hver gang jeg ser han og etter jeg har kommet hjem gråter jeg og vil at følelsen skal gå bort. jeg vil ikke føle dette hver gang jeg er nær han og siste gangen jeg ser han før jeg flytter kommer til å bli nå til helgen. har dere noen tips for at denne følelsen kan gå bort? jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og det er vanskelig. han er perfekt men jeg vil ikke føle dette for han. håper dere har noen tips.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Du skriver at du får en rar følelse i magen når du møter på leirlederen din som er 18 år, og du lurer på hvordan du kan få bort den følelsen. 

Først vil jeg si at det er helt normalt å få slike følelser for andre i din alder. Hormonene raser rundt i kroppen i denne alderen og man blir lett forelsket. Eller kjenner på følelser som kanskje er vanskelig å beskrive hva er når man møter personer man liker eller er fasinert av. Kanskje du er litt avstandsforelsket?

Det er ganske vanlig og helt normalt at ungdom forelsker seg i treneren, læreren, filmstjerner, artister eller andre voksne.

Han er 18 år og du er 14 år noe som gjør at aldersforskjellen er ganske stor i forhold til at relasjonen mellom dere vil utvikle seg til noe mer enn vennskap. 

Jeg vil anbefale deg å minne deg selv på at han er leirlederen din og at du derfor kun må se på han som det. Ikke en potensiell kjæreste. Om du begynner å dagdrømme om han eller tenker mye på han kan det være lurt å ta kontroll på tankene sine. Du bestemmer selv hva du ønsker å tenke på. Det kan du gjøre ved å finne på noe som gjør at du slutter å tenke på han. F.eks sette på musikk, lese et blad eller snakke med noen venner på mobil osv. Du vil da svitche tankene dine over på noe annet:)

Etterhvert som tiden går vil du nok kjenne at følelsene dine avtar.

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg. Les gjerne artiklene under svaret mitt.

 

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell