Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal man snakke til en gutt som er sjenert uten at det blir kleint?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har nettopp begynt på ny skole. Jeg går i klasse med en gutt som jeg liker veldig godt. Vi har nesten aldri snakket sammen irl, men litt på snapchat. Hver gang jeg ser på han blir han nervøs og ser en annen vei. Jeg har virkelig lyst til å snakke med han men jeg aner ikke hvordan! Hvordan skal man snakke til en som er ganske sjenert uten at det blir kleint?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Det vil nok alltid være litt vanskelig å bli godt kjent med en som er litt sjenert. Personen tør kanskje ikke å si så mye og da kan det fort bli stille eller kleint. Når du skal snakke med denne gutten tror jeg det kan være lurt å ha forberedt seg litt på forhånd. Du trenger ikke å ha planlagt alt, men det kan nok være lurt å ha tenkt ut et par spørsmål på forhånd. Det kan også være fint å tenke litt på hvordan du ønsker å starte samtalen. 

Det er nok også viktig at du forsøker å være naturlig og vennlig. Kanskje han blir mindre stresset dersom han ser at du oppfører deg som vanlig?:) Du kan gjerne prøve å spøke litt og le - for å gjøre stemningen mer komfortabel. Det viktigste er nok bare at du får i gang en samtale slik at dere kan bli bedre kjent. Sjenerte personer blir som oftest mindre sjenerte rundt de menneskene de kjenner godt:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

Hvordan få han/henne interessert?

Jente ligger i gresset (colourbox.com)

Er du forelsket, men føler deg usynlig i hans/hennes nærvær? Eller sliter du bare med å komme ut av vennesonen? Av og til gjelder det bare å være litt tøff og tørre å være seg selv. Ung.no gir deg tips til hvordan du kan vekke interessen!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flørting/sjekking
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flørting/sjekking