Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Svigermoren min er svært ubehagelig, hva bør jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente i et forhold med verdens beste mann, men problemet er at han er storebroren min eksen min, og det er mange som synes at det er litt merkelig, men jeg er så lykkelig med ham, hvorfor kan folk ikke akseptere dette? Blant annet er svigermoren min den værste, det er utrolig ubehagelig, fordi jeg i alle forholdene jeg har hatt, alltid har hatt som viktig prioritering å komme godt overens med svigermoren min, fordi det gjør det hele SÅÅ mye enklere, men det har jeg ikke nå. Hva foreslår dere?

Besvart 22.11.2017 08:08
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Først og fremst bør du nok prøve å akseptere at ikke alle kommer til å like forholdet ditt. Det er umulig å bli likt av alle og med tanke på situasjonen vil det nok være noen som dømmer dere. Prøv å ikke la deg påvirke av dette. Det er ditt forhold og det viktigste er at du er lykkelig. Det vil alltid være folk som ikke aksepterer valgene dine. Så lenge du kan stå for det du gjør og føler deg komfortabel med de valgene du tar, er det det som teller!

Jeg forstår at det er utrolig ubehagelig når svigermoren din oppfører seg på denne måten. I dette tilfellet tror jeg det kan være lurt å forklare det du føler for kjæresten din og be om hans støtte. Dette er jo et forhold dere ønsker å bevare og da er det viktig at svigermoren din ser din side av saken. Foreslå for kjæresten at dere kan snakke med svigermoren din sammen. Det er viktig at du har hans støtte og at han kan stå opp mot moren sin. Det er ikke greit at hun behandler deg på denne måten og det burde han også være enig i.

Forsøk å snakke med svigermoren din på en voksen og reflektert måte. Ikke vær krass med henne eller lignende - da vil hun nok bare gå i "forsvarsmodus". Du må rett og slett fortelle henne at du ønsker å få et bedre forhold til henne og at du er villig til å jobbe for dette. Spør henne om hvordan hun stiller seg til dette og om hun er villig til å møte deg på halvveien. Og husk; det kan ta tid å opparbeide seg et godt forhold til svigerforeldrene. Noen ganger trenger de bare litt tid til å venne seg til tanken om deg og sønnen deres.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene