Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i vikaren

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, tysklæreren min er sykmeldt fram til januar/februar og mens hun er borte har vi sønnen hennes som vikar. Jeg har begynnt å bli forelsket i han og jeg vet at han er forelsket i meg også. Han er 19(98) og jeg er 15(02). Kan jeg bli sammen med han når han ikke er vikar lenger eller er ikke det lov/for rart?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Når han ikke lenger jobber på skolen din er det ingen lovlige hindringer som gjør at du ikke kan bli sammen med han. De fleste skoler har personalregler - altså regler for de ansatte -  som gjør at forhold mellom lærere og elever er forbudt. Derfor er det viktig å eventuelt vente til han ikke lenger jobber som vikar. Jeg vil likevel råde deg til å gå forsiktig frem. Du er jo fortsatt ung og det er noen års aldersforskjell. Tenk i hvert fall gjennom hva du ønsker og om du tror at han ønsker det samme. Jeg vil også minne deg på at den seksuelle lavalder er 16 år og at det kan være lurt - for deres begge skyld - å vente til du blir litt eldre.

Det kan nok også være lurt å forberede seg på at dette er noe som kanskje kommer til å bli snakket om. Det er jo ikke sikkert at folk synes at det er rart, men det kan være lurt å være klar over at dette kan bli et samtaleemne. Prøv å ikke la deg påvirke av dette. Det viktigste er at du kan stå for valget ditt og at du føler deg komfortabel med det du velger.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell