Hopp til hovedinnholdet

Jeg crusher på en mann som er 21 år eldre enn meg!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg crusher på en mann som er 21 år eldre enn meg!? Møtte han på en leirskole jeg var på, (han jobber der). Er det galt at jeg liker han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det du opplever er det mange som kjenner seg igjen i. Det er ikke uvanlig at unge jenter og gutter kan få følelser for en som er mye eldre enn seg. Mange forelsker seg i læreren, en trener, en leder på leir eller annet. 

Det er ikke noe galt å få slike følelser, men dette er følelser som ikke lar seg leve ut, og det kan være vanskelig å takle.
Det som er viktig når dette skjer er å være klar over at disse følelsene blir umulig å få leve ut, og at denne personen vil være helt uoppnåelig for deg. Dette fordi det er en voksen og du er et barn. 

Det er ikke alltid like lett å skille de gode følelsene vi opplever til et en annen person. Vi kan synes at noen er tiltrekkende fordi de er flott å se på, oppfører seg sjarmerende eller vi kan tiltrekkes mennesker som er gode mot oss selv om vi ikke er forelsket. Noen ganger bare beundrer vi andre uten at vi ønsker å bli kjærester med de. Det kan være utfordrende å bli kjent med sine egne følelser og skjønne hvorfor de oppstår. 

Jeg legger ved en artikkelen " Forelsket i læreren" som kanskje kan hjelpe deg til å forstå hvorfor disse følelsene kan oppstå og hva du kan gjøre for å gi slipp på følelsene du har for leirlederen din.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell