Hopp til hovedinnholdet

Er forelsket i en fyr, men er ganske sikker på at han ikke liker meg tilbake.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, tror jeg er veldig forelsket i en fyr, men er ganske sikker på at han ikke liker meg tilbake. Vi møttes på fest for noen uker siden, og da hooket vi. Jeg var full, men husker en del likevell. Det som skjedde var at vi hadde sex, og han fikk orgasme. (jeg var jomfru) Men så etterpå da var ikke han kin på å henge med meg resten av kvelden. Jeg syntes han var veldig fin og kjekk men ble veldig lei meg da jeg fant ut at han syntes jeg var klengette og irriterende fordi det er bare sån jeg er i fylla! Jeg har spurt om ikke han vil møte meg fordi jeg vil han skal se hvordan jeg egentlig er. Men jeg får bare til svar at det ikke passer. Tenker mye på han og vil møte han! tenkte det skulle gå over men det gjør ikke det. Hva skal jeg gjøre? Folk sier han er fuckboy og bare ligger rundt med jenter, men jeg spurte han og vet at han bare har hatt sex med typ 2 jenter før. Jeg syns det er så jævlig kjipt å vite at han sikkert ikke bryr seg. Fordi jeg vil så gjerne at han skal like meg tilbake.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Du skriver at du er ganske sikker på at denne gutten ikke liker deg tilbake. Dere hadde sex. Han var ikke kin på å henge med deg resten av kvelden. Han syntes du var var klengete og irriterende. Han vil ikke møte deg. De andre sier han er en fuckboy. Selv sa han at han hadde ligget med to jenter. 
Hvordan han oppførte seg - og oppfører seg i ettertid - kan tyde på at han er en som har tilfeldig sex med jenter. Sannsynligheten for at han har hatt sex med flere enn to, er ganske stor. 
Mange jenter har en tanke eller fantasi om den første gangen de skal ha sex, og så blir det ikke slik de tenkte det skulle bli. Ikke nyter man sexen, og ikke ble det slik man tenkte i ettertid. Forskning fra England viser at det bare er 1 av 10 jenter som får orgasme på one Night stands. 7 av 10 gutter får orgasme.
Skuffelsen, kanskje sorgen, over at det ikke ble slik man tenkte, gjør at man prøver å reparere noe som ikke kan repareres. Han vil ikke møte deg. Det ser ut til at du ikke får noen sjanse til å vise ham hvem du egentlig er. Det kan føles tungt og sårt. Man kan føle seg avvist, ikke god nok. Det kan gå ut over selvfølelsen. 
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Da får du mulighet til å reflektere over det som skjedde. Når man sier ting høyt, forstår man mer av seg selv og egne tanker og følelser. 
Mens du venter på å få snakke med helsesøster, kan du benytte ALT - metoden for å hjelpe deg selv. Du kan arbeide med å akseptere det som skjedde. Det ble som det ble. Tenk gjennom hva du har lært av dette. Hvis du angrer på det som skjedde, kan du arbeide med å tilgi deg selv. Det er mye god helbredelse i å tilgi seg selv.
Kanskje skal du snu det? Denne gutten er ikke god nok for deg. Ikke la ham få deg til å føle deg dårlig med deg selv!
Tenk gjennom hva du ville sagt til en venninne hvis dette skjedde med henne.  
Finn tilbake til de gode følelsene om deg selv. Du er verdifull for den du er. Du er viktigst i verden for deg selv og du skal ivareta deg selv. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Angrer du etter sex?

Angrende gutt (www.colourbox.com)

Å ha sex kan være både deilig og fint. Likevel er det slik at noen opplever å angre etter at de har hatt sex med noen.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse