Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sammen med en jente, men jeg er mer forelsket i en annen. 

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg er sammen med en jente i klassen min. Henne er veldig forelsket i meg. Jeg liker henne også, men jeg er mer forelsket i en annen jente som også liker meg. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Forelskelse, følelser og forhold kan være komplisert. Til tider kan det faktisk være like komplisert som det kan være herlig. Iblant er vi sammen med et menneske, men så forelsker vi oss kanskje i et annet. Følelser er nesten umulige å kontrollere, men det er mulig å kontrollere hvordan man reagere på følelser. Samt, dette er på ingen måte lett! 

Det viktigste i denne situasjonen er at så få som mulig blir såret. Dermed må du tenke nøye gjennom hva du gjør før du gjør det. 

Tenk gjennom hva forholdet til deg og denne jenta betyr for deg. Hvor viktig er forholdet for deg? Hvor mye vil du savne henne om dere slår opp? Hvor trist hadde du blitt om hun hadde slått opp? Ikke minst, hvor lykkelig hadde du vært om du heller var sammen med denne andre jenta? Du skriver at du fremdeles har følelser for henne, og dermed vil jeg tro hun fremdeles betyr noe for deg. Derimot om du faktisk finner ut at du rett og slett har mistet litt av følelsene for denne jenta, så kan du kanskje vurdere om du heller burde slå opp. 

Dette er ingen lett avgjørelse, og det er noe du burde gi mye tid og tanke. Gjerne gi det en uke eller to og tenk over dette. 

Det er på ingen måte noe galt i å ha følelser for noen andre. Dette er en ærlig sak. Vi får følelser og vi mister følelser. Sånn er det bare. Det viktige her er bare at du gjør det ordentlig. Om du heller vil være med denne andre jenta, så skal du få lov til det, men vær sikker at du er helt ferdig med jenta du er sammen med nå først. 

Som sagt er dette på ingen måte en lett avgjørelse. Jeg kan ikke gi deg et svar på hva du burde gjøre, for det er det bare du og dine følelser som vet.  Jeg håper du klarer å finne en løsning som du er fornøyd med.

Jeg håper dette svaret var til hjelp og ønsker deg masse lykke til! :)

Under legger jeg ved noen artikler som jeg håper kan være til hjelp. 

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse