Hopp til hovedinnholdet

Hva er det yngste kullet og eldste jeg kan være sammen med? Hva ville vært akseptabelt i dagens samfunn?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hva er det yngste kullet og eldste jeg kan være sammen med. For eksempel hvis jeg er med la oss si en 05, ville det vært akseptabelt i dagens samfunn? Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Spørsmålet du stiller er vanskelig å svare på, fordi det antagelig finnes ganske mange meninger om dette og det er en vurdering man selv må gjøre i forhold til hva som føles riktig.

Jeg tenker at det viktigste er at de som er i forholdet fremstår som ganske like i alder. Det handler kanskje først og fremst om at man psykisk er like modne, men også litt fysisk. Jo eldre begge parter i et forhold blir jo større kan ofte også en aldersforskjell være uten at den føles unaturlig. For eksempel vil nok ingen reager på at en på 25 år er sammen med noen på 30 år. Flere ville kanskje reagert dersom en på 20 år var sammen med en på 15, fordi aldersfoskjellen virker større. Derfor er det vanskelig å gi deg en fasit.

Når du er selv er 15 år så er det kanskje ikke så rart å være sammen med en på 13 år. Dersom du føler at dere er like modne og at det er riktig så er det ikke sikkert at noen vil reagere på det.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese, kanskje gir de deg også noen flere svar.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell