Hopp til hovedinnholdet

Jeg og venninnen min liker den samme gutten. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er veldig forelsket i en gutt som skal begynne i klassen. Han skal bo ved siden av min beste venninne. Jeg og han driver å snakker med verande hele tiden på telefon. Men jeg og venninna mi er forelsket i han, og han sier at min venninne bare liker utsende på han og ikke for hvem han egentlig er. Men jeg liker han, hvordan han er og ser ut. Og han liker mest meg og ikke venninna mi og hun blir veldig fort såret (hvis jeg blir sammen med han eller bare snakker med han blir henne sjalu ). Men han ville henge sammen en dag, og jeg blir veldig nervøs og vet ikke helt hva jeg skal gjøre hvis jeg møter han eller ser han (og klarer ikke å være helt meg selv når jeg er ved den jeg liker) men jeg bare lurte på hva jeg skal gjøre når jeg treffer han og hva jeg burdet gjøre for han skal like meg bedere. Og hva jeg skal gjøre med venninna mi ( jeg prøver å snakke med henne men henne vil ikke / det blIr bare uenigheter. Også hvis jeg blir sammen med han vil alle kalle meg player............

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Du skriver at du er veldig forelsket i en gutt som skal begynne i klassen din. Dere snakker ofte i telefonen. Han skal bo like ved bestevenninnen din, og både du og bestevenninnen din er forelsket i han. Gutten mener at venninnen din liker han bare for utseendet hans, mens du liker han både for utseendet og for hvem han er. Gutten liker deg best, og når dere snakker sammen blir venninnen din sjalu og såret. Gutten har spurt deg om å finne på noe en dag, men du klarer ikke å være deg selv rundt han og du lurer på hva dere kan gjøre når dere treffes og hva du kan gjøre for å få han til å like deg bedre. Om du blir sammen med han vil alle kalle deg en player. Du lurer på hva du skal gjøre med venninnen din.

Så bra at du har funnet en gutt du liker og at du ønsker å ta hensyn til følelsene til venninnen din. Det er ikke lett å være i forelsket i den samme som venninnen din er. Du skriver at gutten mener at venninnen din bare liker han på grunn av utseendet hans, mens du liker han både for utseendet og for personligheten hans. Ofte er det slik at utseendet er det første man legger merke til og kanskje faller for, mens det egentlig er personligheten som er det viktigste ved en person. 

Jeg forstår at det er vanskelig for deg at venninnen din blir lei seg og sjalu når du og gutten snakker sammen. Sjalusi kan ødelegge vennskap, og det er dumt å bli uvenner over en gutt. Du kan jo snakke med venninnen din om hva hun føler når du snakker med gutten. Det å snakke om slike følelser kan føre dere nærmere og dere vil forstå hverandre bedre. 

Du lurer på hva du og gutten kan gjøre når dere treffes. Det finnes ingen bedre måte å vise at du er interessert enn å virkelig vise at du vil bli kjent med gutten. Dere kan se en film hjemme hos en av dere, gå ut å spise lunsj, gå en tur eller lignende. Det er mange muligheter!

Du skriver at du synes det er vanskelig å være deg selv rundt gutten du liker. Det er viktig at du klarer å være deg selv. Gutten skal jo like deg for den du er, ikke den du later som om du er. I sosiale sammenhenger og kanskje spesielt rundt personen man liker kan det være vanskelig å være seg selv. Det beste tipset for det er at du må bli godt kjent med personen. Tenkt også over at du skal kunne være den samme personen sammen med venner, med besteforeldre, naboer, lærere og personen du liker. Du skal være deg! Du er bra nok som du er. Vis at du tør å være deg selv, og at du er stolt over at ingen er akkurat som deg. 

Når dere treffes kan dere snakke om ting som skjer i livene deres, interesser osv. Temaer det er greit og enkelt for alle å snakke om er seg selv. Spør hvordan det går med vedkommende, hva gutten driver med på fritiden, hva slags musikk han liker eller om dagen hans har vært fin. Snakk også om deg selv. Etterhvert vil dere finne emner å snakke om utover dette. 

Dette trenger ikke å være vanskeligere enn at du feks. snakker litt om en fritidsaktivitet du liker å drive med, så viser det seg plutselig at dere har en felles bekjent som driver med det samme eller lignende. Når dere snakker vil det dukke opp ulike temaer det vil bli naturlig å snakke videre om. 

Du skriver at om du blir sammen med gutten vil folk kalle deg en player. Kanskje er de bare sjalu på at denne gutten liker deg? Uansett hva som er grunnen synes jeg ikke du skal tenke så mye på det. Fokuser heller på at du og gutten skal ha det fint sammen fremover. 

Jeg legger ved noen artikler jeg synes du bør lese. 

 

Hilsen Ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Jente og gutt smiler til kamera (colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse