Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kjæreste, men jeg liker en annen! Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei. Jeg er sammen med en gutt, og vi har vært sammen i litt over to måneder. Før vi ble sammen hadde vi vært bestevenner i ca. to år. Jeg er veldig glad i han og vil ikke såre han, men jeg har begynt å få følelser for en annen gutt, og han virker interresert i meg også. Jeg synes det er så vanskelig å vite hva som er rett å gjøre i denne situasjonen. Skal jeg slå opp med kjæresten min? Jeg vil ikke lyve for han med å like han andre gutten mens jeg er i et forhold med kjæresten min. Eller skal jeg tenke på at han ikke skal bli lei seg, og fortsette forholdet? Har ikke lyst til å såre han, men vet ikke hvor lenge jeg kan holde forholdet gående. Jeg vet ikke om det er best å følge hjertet mitt eller om jeg skal være sammen med han for hans skyld. Hilsen meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du sier at du er forelsket i en annen gutt enn kjæresten din. Du lurer nå på om du skal fortsette å være sammen med gutten for hans skyld, eller om du skal slå opp med han og bli sammen med den andre gutten du liker. 


Jeg tyder- på måten du ordla deg på - at du ikke har lyst til å være sammen med kjæresten din lenger. Du sa at du enten kunne bli sammen med den andre gutten, eller så kunne du "være sammen for hans skyld." Om du føler at å fortsette å være sammen med kjæresten din bare er for å ikke såre han, så er ikke det bra i det hele tatt. Om du føler at du ikke får noe ut av eller om du ikke vil være sammen med han lenger, så er det faktisk bedre for dere begge to om du slår opp. Da kan du bli sammen med han du liker, og kjæresten din kan finne noe som liker han tilbake. 

 

Det jeg ikke synes du burde, er å holde på med han gutten du liker mens du fortsatt er sammen med kjæresten din. Du burde absolutt slå opp med kjæresten din om du bestemmer deg for å bli sammen med denne andre gutten, for å ha respekt for din kjærestes følelser. 

 

Du må tenke over hva du vil. Om du ikke vil være sammen med kjæresten din lenger, så burde du slå opp med han. Om du da senere har lyst til å oppsøke et forhold med den andre gutten du liker, da burde du gjøre det. Ikke vær sammen med kjæresten din om du ikke selv vil det. 

Jeg skjønner at dette er vanskelig, men det er viktig at du passer på at du selv har det bra med dine følelser for disse guttene. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse