Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så sjalu, hva skal jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter mye med sjalusi. Jeg er i ett forhold og selv om typen sier det ikke plager han, så plager det meg en del. Det er jo ikke slik at jeg hater alle jenter, men jeg vil (desverre) helst ikke at kjæresten skal ha noe særlig kontakt med andre jenter enn meg, litt greit med noen gamle venner av meg eller han. I tillegg er det avstandsforhold og jrg har på en måte satt ned foten på at han får treffe nye jenter. Det er jo helt fælt. Han sier jeg ikke begrenser han. Men bare tanken. Tenk om tenk om går igjen i hodet mitt. Jeg klarer ikke legge det fra meg. Jeg blir helt "hva om de får Følelser for hverandre, hva om hun prøver seg". At han skal være alene med en annen jente får meg til å klikke eller at Hn treffer noen på nettet og driver å chatter med ho. Har ikke en gang skjedd, men tanken på det. Og jeg ser det så godt for meg. Jeg tror Hn er trofast, men samtidig blir jeg helt "nei!" og tankene surrer rundt. Scenarioer og lignende. Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Det er helt normalt å være litt sjalu når man er i et forhold. Det viktigste er at du ikke lar det ta overhånd og styrer hele forholdet. Det virker som om kjæresten din er utrolig snill og forståelsesfull, noe som er veldig positivt. Et tips kan være å be han om å si ifra når han synes at det blir for mye. Ut fra det du forteller virker det ikke som om du ber han om noe ekstremt, men det kan hjelpe dere begge dersom du får vite hva han synes er greit og hva som ikke er greit. Det er viktig at dere kan være ærlige med hverandre og finne ut av en løsning dere begge er komfortable med.

Ellers tror jeg det er viktig at du jobber med tankesettet ditt og innstillingen din. Det er ikke uvanlig å være bekymret for hva kjæresten holder på med, men forsøk å gi han den tilliten han fortjener. Han har ikke gjort noe som skulle tilsi at han ikke fortjener å bli stolt på. Prøv å distrahere deg selv fra å tenke disse tankene. Det vil ikke gjøre deg noe godt i å bli opphengt i hvem han er med og hva han gjør. Prøv å nyte "egentiden" din og ikke fokuser så mye på disse scenarioene. 

Les gjerne gjennom artiklene under:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Kristoffer blir sjalu og sint når kjæresten skal på fest

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Kristoffer er veldig glad i kjæresten sin Anne. I det siste har de gjort ting hver for seg, da føler Kristoffer seg utrygg og blir redd for å miste henne.

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sjalusi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sjalusi