Hopp til hovedinnholdet

Hei. Gutt på 18 og jente på 13 har vært kjærester i det skjulte i 5 mnd. Nå har foreldrene våres fått greie på dette, og vil nekte oss å være sammen.

Gutt 18 år
 

Spørsmål
Hei. Gutt på 18 og jente på 13 har vært kjærester i det skjulte i 5 mnd. Nå har foreldrene våres fått greie på dette, og vil nekte oss å være sammen. Vi har ikke hatt noen seksuell omgang, da dette er helt uaktuelt. Moren hennes sier at dersom dette fortsetter, vil hun anmelde meg. Kan hun anmelde meg for å være sammen med datteren hennes, når vi ikke har seksuell omgang? Blir det noen sak da? Jeg har grått i 2 dager, jeg er helt fortvilet. Mange tror at dette er bare noe fjortisgreier, men selv om hun er 13 og jeg er 18 så er det ekte! Jeg elsker henne, og jeg aner rett og slett ikke hva jeg skal gjøre. Jenta mi, stakkars, er helt ute av seg hun også. Hva gjør vi? Bør vi avslutte alt, eller bør vi stå på vårt og holde sammen?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, så fint at du skriver til oss. Du er 18 år, hun er 13 år og du skriver at du elsker henne. Foreldrene deres har funnet ut at dere er sammen, og nekter dere dette.

For å svare konkret på det du spør om først: Nei, du har ikke gjort noe som er straffbart når du og kjæresten din ikke har hatt seksuell omgang. Dette blir ingen politisak.

Samtidig er det lett å forstå at foreldrene hennes er bekymret for at hun har en kjæreste som er såpass mye eldre enn henne. Mange vil tenke at dere er veldig ulike med hensyn til modenhet, interesser og behov. Dette er ting som kanskje ikke kommer til syne før dere har vært sammen en stund og den mest intense forelskelsen er over.

Hvis det skal være noe håp for forholdet deres, er mitt råd at dere forsøker å spille på lag med foreldrene deres. Kanskje kan dere komme sammen alle en kveld for å snakke dette gjennom? Du må vise forståelse for at de er skeptiske, og sikkert bruke tid på å vinne foreldrenes tillit - men det er det vel verdt?

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om konfirmasjon?

Hva er Tentro?