Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg går i 8., og er forelsket i en i 10. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 8. klasse og er kjempeforelsket i en som går i 10. klasse. Han vet det fordi jeg skrev det til han på sosiale medier, og etter en stund så skrev han at han likte meg å. Jeg vet ikke om jeg skal tro på han, vi har ikke snakket sammen siden da og vi ignorerer hverandre både på Snapchat og på skolen. Jeg tør ikke å snakke med han for jeg er redd han skal erte meg. Han har plaget meg EN gang men alle sier han er kjempegrei. Venninnen min liker han også, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre om han faktisk liker meg. Alle på ungdomsskolen vet at jeg liker han fordi ei jente i klassen har spredd rykte om det etter å ha overhørt meg og venninnen min snakke om han. Er også redd for at vennene til denne gutten skal erte meg.

Besvart 16.12.2017 17:22
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Forelskelse kan være temmelig komplisert. Til tider kan faktisk være like komplisert som det kan være herlig. Det å like noen når man ikke vet om personen liker deg tilbake er ikke alltid like lett. I det hele tatt det å vite om personen liker deg tilbake eller ikke kan være ganske vanskelig. Dermed har jeg forståelse for at du kanskje er litt forvirret akkurat nå.

Du skriver at dere begge har fortalt hverandre at dere liker hverandre, men at du er usikker på om han mener det eller ikke. Du skriver også at du er redd for å snakke med ham nå, fordi du er redd for å bli ertet. Jeg har forståelse og respekt for følelsene dine, men samtidig tror jeg det er lurt om du bestemmer deg for hva du vil.

Jeg dette høres ut som en klisjé, men i kjærligheten så ofrer man. Man kommer ingen vei med noen man liker med mindre man prater med personen. Om du virkelig ønsker å ha opprette noe med denne gutten, så må du faktisk ta kontakt med ham igjen. Til tross for at du er redd for at han kommer til å erte deg. Om han begynner å erte deg, så bør du avslutte kontakten, men du må gi ham en sjanse. 

Ta kontakt med ham. Vær vennlig, vær positiv og smil. Vær interessert og gi av deg selv! Flørt med ham når det passer seg. Det kan godt være at han utvikler en interesse for deg etterhvert! :)

Ikke bry deg for mye om ryktene på skolen. Vær heller deg selv og gjør som du vil. Du vil nok finne ut at det gir deg mye mer glede, om du ikke har funnet ut av det allerede! ;)

Jeg håper dette svaret var til hjelp og ønsker deg virkelig masse lykke til! :) God jul!

Under legger jeg ved noen artikler som jeg håper kan være til videre hjelp. Gjerne les dem! 

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse