Hopp til hovedinnholdet

Jeg er usikker på om en gutt liker meg og jeg tør ikke prate med ham. Hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, En gutt i klassen min ser på meg ofte det har jeg og vennen min merket. altså øyeblikke våres møttes ofte. Jeg er sjenert tør ikke snakke med han det gjør han heller ikke og jeg vet ikke ka jeg skal gjøre jeg ser han ofte når jeg skal til skolen han ser på meg men jeg tør ikke å snakke med han. Hva må jeg gjøre? Liker han meg? Gi meg et bra svar istedet artikler takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Forelskelse er en spennende og herlig følelse! Samtidig, det kan være vanskelig til tider å vite om noen egentlig liker deg tilbake eller ikke.

Du skriver at han ser mye på deg og gir deg mye oppmerksomhet. For meg virker det som han ønsker oppmerksomheten din. Dette er typiske tegn på en forelskelse og det kan dermed bety at han er forelsket. Samtidig, bare fordi han ser mye på deg så må det ikke bety at du er forelsket. Poenget her er at det egentlig ikke er noen måte man kan vite for sikkert om noen liker deg eller ikke, med mindre han forteller deg det. 

Det jeg anbefaler deg å gjøre er å bli bedre kjent med ham. Ta kontakt og slå av en samtale! :) Det trenger ikke være noe stort. Det trenger faktisk ikke være noe mer enn et "hei" og et smil for eksempel. Du kan prate med ham litt hver gang du ser ham. Som sagt trenger du ikke gjøre noe stort, men gi ham litt oppmerksomhet. Etterhvert vil du nok finne ut av om han liker deg eller ikke. Om du er heldig, så kan det utvikle seg til noe mer!

Samtidig, du har skrevet at du er litt sjenert og at det å snakke med ham ikke bare har vært lett. Jeg har forståelse for dette. Det finnes mange mennesker som synes det er vanskelig å snakke med personer man ikke kjenner, spesielt når det kommer til personer av det motsatte kjønn. Selv om det kan virke veldig skummelt, så er det faktisk ikke så skremmende som det virker. Når man først hopper ut i det, så innser man at det ikke var så farlig likevel. 

Jeg håper dette svaret var til hjelp og ønsker deg virkelig masse lykke til! :)

Under legger jeg ved noen artikler som jeg håper kan være til videre hjelp. 

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse