Hopp til hovedinnholdet

er han for ung? Er redd for å bli baksnakka..

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei! jeg forguder dere for å ha en slik side for ungdom som trenger hjelp og noen å snakke med.

jeg er en tiende klassing som er blitt forelsket i en åttendeklassing. han er minst like forelsket i meg, og vi har det kjempebra sammen, men vi har holdt det sjult i over en måned. det er vanskelig å holde det sjult, men jeg ville d. jeg har vært sammen med en niendeklassing før, og om jeg sier jeg holder på med en åttendeklassing er jeg kjemperedd for at alle skal mobbe meg, baksnakke meg og tenke at "hun får seg ikke noe annet enn mindreårige" og at jeg er taper av den grunn, det er slik jeg tror venner og andre sier, uansett hvor gode venner de er. de støttet meg ikke særlig da jeg var sammen med han i niende. og det er jo ikke akkurat vanlig for jenter å finne seg mindreårige, men for gutter derimot er dette en helt annen sak.

hittil har jeg og han åttendeklassingen hatt det bra, vi har holdt oss fra hverandre på skolen, men vi har besøkt hverandre hemmelig ofte, ringes hver kveld og han er det nærmeste jeg vet om som perfekt gutt. jeg tar ofte feil om gutter med at jeg tror alle jeg finner er bedre enn den forgie, men han her er virkelig noe for seg selv, og ganske klok for aldern. han blir fjorten i juni, jeg blir seksten i desember.

nå har vi kommet til det punktet hvor han også har tenkt at det ikke vil fungere sånn som vi holder på nå. han vil enten at vi blir kjærester offesielt, eller at vi ikke kan holde på lenger, noe jeg skjønner veldig godt. men jeg aner ikke hva jeg skal gjøre! jeg vil bare fortsette sånn som vi har gjort, men jeg er enig med han. hva skal jeg gjøre? jeg trenger desperat hjelp snarest mulig. er han for ung? hva skal jeg gjøre med vennene, og han? jeg har så lyst å bli sammen med han, vi er jo nesten det, bare at ingen vet det. for jeg er så utrolig redd for de andre.

hilsen en forvirret jente
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner problemet ditt. Men jeg skjønner også at du er veldig forelska! Og det er DINE følelser, og hans, som er viktig her. Hvis ikke dine venner kan akseptere den du er forelska i, bare fordi han er yngre enn deg, så er de ikke spesielt gode venner. Og det er veldig vanskelig med venner i din alder fordi det er så mange som baksnakker og mobber uten å tenke seg om, bare for å bli akseptert av de kuleste.

Jeg syns ikke han er for ung for deg. Det er jo bare to år. Og så lenge du har lyst til å være sammen med han, og han med deg, så er vel det alt som teller, egentlig? Jeg skjønner veldig godt at du er redd for hva andre skal si om det. Men hvis de sier noe, eller baksnakker deg, syns jeg du skal konfrontere dem. Spør hvordan de kan gjøre noe sånt mot deg, og samtidig kalle seg dine venner? Venner skal støtte hverandre, og de skal være glad på dine vegne for at du er så forelska. Følg hjertet og følelsene dine, det er mitt råd :)

Lykke til med kjærligheten!

Vennlig hilsen
ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om skilsmisse?

Hvem får ansvaret for deg dersom foreldrene dine ikke er i stand til å ta vare på deg?