Hopp til hovedinnholdet

Har en kjæreste, men mamma vil ikke at jeg skal ha det. Hvordan skal jeg fortelle henne om kjæresten min?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, er en jente på 16 år, bor i Spania og har en kjæreste som bor i Norge, han er 22 år! det høres litt sykt ut, men tro meg! Han er det beste som har skjedd meg, men.... mammaen min tillater ikke meg i å ha kjæreste. Han forventer selvfølgelig at moren min vet hvem han er, jeg kjønner selvfølgelig hvorfor han mener det men jeg er redd for å si det til mamma.. hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar.

Jeg skjønner at du syntes det er vanskelig å ta opp dette med moren din når du vet at hun ikke ønsker at du skal ha kjæreste. Samtidig så vil det jo være mye enklere å snakke med henne om det, slik at du slipper å skjule forholdet.

Jeg tenker at det beste ofte å bare hoppe i det når man skal si noe man gruer seg for. Det hjelper ofte å snakke om slike ting ansikt til ansikt, og på en rolig måte. Det viktigste er nok kanskje at du får forklart moren din hva du føler for denne gutten og hvorfor du så sterkt ønsker å være sammen med han. Prøv kanskje også å spør moren din hvorfor hun ikke liker at du har kjæreste, for å forstå hennes side av saken bedre. I slike samtaler er ofte nøkelen at man lytter til hverandre og at begge får komme til å si sine meninger. Det kan jo være at moren din vil få et annet syn på saken når du forklarer henne om situasjonen og dine følelser.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese, og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell