Hopp til hovedinnholdet

jeg er ei jente som er nettopp blitt 15 (desember) og jeg har greid for andre gang å bli forelsket i en mindreårig, men denne gangen en som er to år yngre.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei! jeg er så glad for at dere har denne siden, tusen takk!

jeg er ei jente som er nettopp blitt 15 (desember) og jeg har greid for andre gang å bli forelsket i en mindreårig, men denne gangen en som er to år yngre. han er født i juni så det er to års forskjell. vi startet som gode venner, til å bli bestevenner og i en måned har vi greid å holde i sjul fra alle andre at vi holder på. vi er nesten sammen for vi har klinet mange ganger og vært hos hverandre hemmelig.

jeg har villet holde det sjult fordi jeg er så utrolig redd for hva alle andre vil si om de finner ut at jeg holder på med en 8.klassing! jeg kjenner omtrent alle i 10. og 9. men ikke så mange i 8. han gutten jeg er forelsket i er minst like forelsket i meg, og jeg synes han er mye mer moden enn de andre i hans klasse. vi ringer hverandre nesten hver kveld, og stoler på hverandre 110%. vi holder oss unna hverandre på skolen, noe som går bra. men nå har vi kommet til det punktet hvor vi må finne ut om vi vil gå fram med det offentlig, eller om vi skal slutte å holde på. jeg har grått i hele dag fordi jeg er så frustrert! vennene mine støttet meg ikke særlig da jeg var sammen med en i 9., men det gikk bra. jeg blir kjempelei meg hvis jeg bare må droppe han, men jeg vet at alle kommer til å baksnakke meg, og jeg kommer til å bli det store temaet en lang stund framover om jeg hadde sagt det. andre vil jo si at det er cred for han å være sammen med ei eldre, men for jenter er ikke det normalt. jeg skulle liksom funnet en eldre, og selv om jeg sikkert kunne, har jeg funnet han.

hver så snill å svar fort! jeg trenger hjelp før jeg må si ifra til han! skal jeg satse på han å bli maksimalt baksnakket? eller droppe han jeg er forelsket i, og få kjærlighetssorg, men ingen vil få vite noe?

hilsen frustrert jente
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmålet ditt. Du skriver at du har blitt forelsket i en mindreårig, med det så mener du kanskje at han er yngre enn deg? Dere er nemlig begge å regne for mindreårige siden den seksuelle lavalderen er 16 år.

Slik du beskriver det, høres det ut som om du har det fint med han du er forelsket i. Samtidig er det lett å forstå at du er redd for å bli baksnakket. Derfor er det bare du som kan bestemme hva du vil gjøre.

Mitt råd er likevel at du satser på kjæresten din. Vennenen dine har jo egentlig ikke noe med hvem du er forelsket i, det får de bare godta. Det er ikke noe galt i at en jente på 15 er sammen med en gutt på 13 år. 

Lykke til! Vennlig hilsen helsesøster.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om forskning?

Hvorfor blir flere friske etter kreftsykdom nå enn før?