Hopp til hovedinnholdet
Jente 14 år
 

Spørsmål
Heei .
Jeg har funnet verdens beste gutt.Han er fantastisk.Jeg liker han,virkelig.Han flytter til byn i sommer,men han kommer sånn en helg i månden på besøk.
Men mamma vet ikke om han.Han er 19år,men det føles ikke sånn når jeg er med han.Jeg er forelsket i han,det kan jeg si med sikkerhet.Men jeg vil ikke begynne på noe veldig seriøst med han.For da blir det bare verre visst jeg ikke får møte han,å det takler jeg ikke.
Jeg har prøvd å spørre mamma hva hun hadde gjort visst jeg fant en som var 19,hun sa at jeg ikke hadde fått lov å møte han.Jeg klarer det ikke mer.Han er alt jeg tenker på.Han er Han,med stor H.
Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Er jeg gal eller noe?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Det er litt vanskelig å svare akkurat hva du skal gjøre, men gal er du ikke! Jeg kan ikke endre følelsene dine eller få deg til å slutte og tenke på denne gutten. Jeg tenker derfor at du må ta tiden til hjelp og se hva som skjer. Aldersforskjellen mellom dere er litt stor nå. Kanskje det kan  bli noe mellom dere når du blir eldre, men siden du bare er 14 år tar han en viss risk ved å bli sammen med deg nå. Husk at han er en voksen mann, mens du fortsatt er å betrakte som et barn. Moren din kan derfor nekte deg å treffe han, siden det fortsatt er hun som bestemmer over deg. Jeg tror at det kan være lurt av deg og ikke innlede noe seriøst forhold til denne gutten, som du selv sier er nok muligheten for at du kommer til å bli skuffet veldig tilstede.  Prøv å finne på noe hyggelig sammen med venner istedet. Ikke bare sitt hjemme å tenk på denne gutten, dette gjør det bare værre for deg. Det beste er om du kan finne en gutt som er nærmere din alder, dette vil gjøre situasjonen din mye enklere.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om samer?

Hva er Sametinget?