Hopp til hovedinnholdet

4 år eldre kjæreste. Foreldrene mine synes ikke noe om dette.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 15 år blir 16 om 7 måneder. Jeg holder på med en gutt som er 19 å blir 20, foreldrene mine synes ikke noe om dette. Så jeg har sneket meg ut for å møte ham. Vi er begge forelskert i hverandre og vi har hadd sex flere ganger. Har du nå tipsa hva jeg skal gjøre, klarer ikke leve uten ham nå

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du har funnet en gutt du liker.

Det er ulovlig og straffbart for den gutten å ha sex med deg når du er under den seksuelle lavalder. Det er foreldrene dine sitt ansvar å beskytte deg, så de har egentlig rett til å bry seg.

Jeg tror det er lurt om du prøver å få han til å bli kjent med foreldrene dine. Si noe om hva du føler for gutten og hvordan du opplever at foreldrene dine ikke liker at du treffer han. Snakk gjerne med foreldrene dine om hva du tenker om aldersforskjellen og hvordan dere tenker å håndtere fordeler og ulemper med det. 

Selv om foreldrene dine er i mot at du treffer han nå. Så kan de endre mening. Gi dem litt tid til å venne seg til tanken og bli kjent med han. Vis dem at du er opptatt av å bli kjent med han og at han er snill mot deg. Sannsynligvis er det viktigste for foreldrene dine at du er fornøyd og har det bra. Se også vedlagte artikler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell