Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente på 16 år som har noen spørsmål knyttet til forholdet mitt med en fyr som er 8 år eldre enn meg. Først vil jeg nevne at vi har bare møtt hverandre over Internett, og har kjent hverandre i rundt et år (og han bor i tillegg i Tyskland). Vi er utrolig gode og nære venner, og det er masse som tyder på at dette er "the real deal". Typen og jeg skal først møtes når jeg blir 17, og vi har også blitt enige om at vi skal vente med sex til jeg fyller 18, da vi begge mener det ellers blir for ungt

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er ei jente på 16 år som har noen spørsmål knyttet til forholdet mitt med en fyr som er 8 år eldre enn meg. Først vil jeg nevne at vi har bare møtt hverandre over Internett, og har kjent hverandre i rundt et år (og han bor i tillegg i Tyskland). Vi er utrolig gode og nære venner, og det er masse som tyder på at dette er "the real deal". Typen og jeg skal først møtes når jeg blir 17, og vi har også blitt enige om at vi skal vente med sex til jeg fyller 18, da vi begge mener det ellers blir for ungt. Foreløpig vet foreldrene mine ingenting om forholdet vårt. 1) Hvor lenge bør jeg vente med å fortelle foreldrene mine om forholdet? 2) Er 16 (født i 2001) altfor ungt til å ha et romantisk forhold til en mann på 24 år?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no! Det virker som dette er noe dere planlegger godt og at dere har blitt godt kjent med hverandre. Og om du er sikker på at han er den han utgir seg for å være skulle det vel heller ikke være noe i veien for at dere møtes når du blir 17. Du spør m når du skal fortelle foreldrene dine om forholdet, og jeg tenker at det kan du allerede nå gjøre slik at de vet at du har kontakt med han og at dere planlegger å treffes. Da spiller du med åpne kort og får også høre deres mening. Det kan også være de ønsker å være med første gangen der skal treffes for å være sikker på at dette er greit.

Du spør også om du er for ung ti å ha et forhold til en som er 24. Jeg tenker at det er mer om hvordan dere begge to er som personer enn antall år. Du kan være en moden 16 åring og da er det ukomplisert at han er 24 . Det er ennå en stund til dere skal treffes ut fra det jeg forstår og i mellomtiden kan både du og foreldrene dine bli mer kjent med han,-det vil være trygt for dem!

Jeg legger ved noen artikler det kan være av nytte for deg å lese! Lykke til!

 

 

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse